På grund av flera nya hotell och ökad kapacitet på övernattning, har trafiken i Reykjaviks centrum blivit så stor att myndigheterna har varit tvungen att kontrollera busstrafiken i centrum. Detta innebär att från i sommar, kan bussar enbart stoppa på speciella busshållplatser. Det är därför inte längre möjligt för ett hotell att erbjuda «pick-up» på flygplatsen och köra gästerna till hotelldörren. Som tur är så är Reykjavik en liten stad och alla stopp ligger med gångavstånd från samtliga hotell i staden. Man kan däremot ta en taxi från flygplatsen som kör helt fram till hotellet. Förbudet gäller också för SuperJeeps och andra stora fordon. 

Detta gör kanske ankomsten något mer komplicerat. Men däremot när du går längs med shoppinggatan Laugavegur och runt i stadens små och charmerande gator, blir du inte passerad av bussar och SuperJeeps. Du slipper också höra bussar som kör nästan dygnet runt och förbudet gör att ditt uppehåll blir mer ostört av rusande motorer hela natten. 

Medan du är i Reykjavik, rekommenderar vi att du ser mer av landet och blir med på Den Gyllene Cirkel eller Äventyr på Södra Island.

bus-stops-reykjavik-map.png