Fiska på Island

Information om våra fiskeresor till Island

Iceland ProTravel bild
Välkommen till Islands fjordar, där vi erbjuder dig unika möjligheter till ett givande och lättillgängligt djuphavsfiske. Våra resmål är valda med omsorg och noggrant testade. Det är områden vi själva åker till för att få uppleva kanonfiske i en unik natur.

Islands fiskrikedom beror framförallt på de strömförhållande som går längs de västfjordarna. Från Mexico kommer den den varma Golfströmmen och mellan Skottland och Island delar den sig i tre strömmar: Nordatlantiska strömmen, den norska strömmen och Irmingerströmmen. Irmingerströmmen transporterar ett relativt varmt vatten till Islands nordvästra kust. Här möts strömmen av det iskalla vattnet från östra Grönlandströmmen, som i sin tur leder mängder av näring från ishavet. Dessa förhållanden är helt unika. I kombination med det i stort sett helt rena vatten och den strama fiskepolitik som islänningarna bedriver är fiskerikedomen enorm.

Vårt koncept bygger på en helhetslösning med smidiga transporter, bekväma övernattningar och spännande fiskeaktiviteter. Du väljer resmålet och tidpunkten så ordnar vi det du behöver för en upplevelse utöver det vanliga!

Läs om vårt program och priser

Nyheter och väder

  • ICELAND AIRWAVES MUSIC FESTIVAL

    En mycket populär musikfestival med både ny isländsk och internatinell musik...

    mer...

Islandsresor

Resor till Island

Res till Island! Vi erbjuder rundresor, weekendresor, kör-själv, ridturer och kan alltid skräddasy din drömresa!

/n