Golf på Island

En annorlunda golfdestination

Iceland ProTravel bild
Låter det konstigt att spela golf vid midnatt omgiven av lavafält med vyer över mäktiga glaciärer? Inte på Island!
Känslan av öppna ytor omgivna av otroliga naturreservat gör att spela golf på Island till en oförglömlig upplevelse. Att spela midnattsgolf är möjligt under sommaren tack vare landets nordliga läge. En tiondel av Island yta är täckt med lava som ger en helt annorlunda känsla.
 
Bergs och havsutsikt karakteriserar de isländska golfbanorna som följer konturerna i landskapet, en populär trend i design av golfbanor idag.

Många golfbanor på Island är uppbyggda med tanke på minimala störningar på terrängen och i harmoni med naturen. Uppbyggandet av golfbanor har även hjälpt till med att återställa växtligheten i landskapet runt lavafälten. Designen hyllar det första golfbanorna på Skottland – golfens ursprungsland.

För vissa kan det komma som en överraskning att det finns dubbelt så många golfbanor på Island än i Skottland - per kapita alltså. Det finns femton 18-håls golfbanor och femtio 9-håls golfbanor i landet tillgängliga för besökare. Golf på Island har blivit allt mer populärt under senare år för att bli landets näst mest populära sport.

Island ProTravel specialiserar sig på att organisera golf semester på Island för individer, familjer och grupper där fokus ligger på golf och turer på denna spektakulära ö med sin underbara natur och kultur.

Island Pro Travels golf folder ( på engelska)

Praktisk information om golf på Island ( på engelska)


Nyheter och väder

  • ICELAND AIRWAVES MUSIC FESTIVAL

    En mycket populär musikfestival med både ny isländsk och internatinell musik...

    mer...

Islandsresor

Resor till Island

Res till Island! Vi erbjuder rundresor, weekendresor, kör-själv, ridturer och kan alltid skräddasy din drömresa!

/n