Hyrbil på Island

Upplev Island med hyrbil eller husbil - Kör Själv Semester

Iceland ProTravel bild
Vi erbjuder personbilar och campers som är en typ av fyrhjulsdriven pick-up som är lämplig för höglandskörning, eller den bekväma Fiat Ducato som passar bra för att köra runt Island. Det finns mer än 100 campingplatser på Island, de flesta öppna från den 15 maj till den 15 september.

Vägnätet på Island är mycket vidsträckt, men en del vägar är äventyrliga och tuffa. Cirka 70 % av vägarna är asfaltsbelagda, ringvägen (Riksväg 1) är en av dem. En del vägar är däremot grus eller bara spår i terrängen. Man får vara beredd på ojämnheter och tjälskador och det kan krävas ett visst mått av försiktighet när man kör på de här vägarna. Vägar som har en eller två siffror i sitt vägnummer är inga problem att ta sig fram på med vanliga bilar.

Färder över högplatån, där vägarna har tresiffriga nummer, måste planeras omsorgsfullt eftersom området är obebott och det saknas möjlighet att få hjälp snabbt om något skulle hända. De här vägarna kan endast användas med fordon som har fyrhjulsdrift och hög frigång.

Det här behöver du tänka på när du planerar en biltur på höglandet: Vägarna här är öppna från omkring mitten av juni till mitten av september beroende på väderleken och hur floderna ser ut. Information om vägförhållanden ges ut av det isländska Vägverket och de större bensinstationerna. Det är ofta långt mellan bensinstationerna, så man måste hela tiden se till att ha tillräckligt med bränsle med sig. Övernattning på höglandet måste planeras, eftersom det bara finns några få stugor med sovsäcksövernattning. Dessa bör absolut bokas i förväg.
 

Res runt Island på ett enkel sätt!

För att få en bättre översikt hur du ska resa och vad du kan få uppleva kan du köpa detaljerade kart hos oss:
 
Iceland ProTravel bild

Karta 1:500.000

Här kan du välja en av fyra detaljerade kartor över området du ska besöka. Antingen nord- och västfjordarna, syd- och västlandet, höglandet eller nord och östlandet. Höglandet är beskrivet i detaljer med höjdkurver. Kartorna inkluderar uppdaterad information om vägnätet på Island, samt turistinformation.

Pris: 185 kr. Beställ här


Att köra bil på Island

Att resa runt Island kan vara en oförglömlig upplevelse. Men att köra bil genom landets terräng innebär också vissa svårigheter och faror för resenärerna. Svårigheter och faror som du kanske inte har stött på i andra länder. Floder och andra vattendrag utan broar kräver total koncentration när man ska korsa dem. Särskilt glaciärfloder kan vara farliga, eftersom de ofta ändrar karaktär på ett ögonblick. Om du reser på egen hand bör du bara korsa dessa om du ser andra fordon i närheten.
 

Nyheter och väder

  • ICELAND AIRWAVES MUSIC FESTIVAL

    En mycket populär musikfestival med både ny isländsk och internatinell musik...

    mer...

Islandsresor

Resor till Island

Res till Island! Vi erbjuder rundresor, weekendresor, kör-själv, ridturer och kan alltid skräddasy din drömresa!

/n