Restauranger och barer

Det isländska köket

Iceland ProTravel bild

Reykjavik har ett rikt utbud av restauranger och du finner allt från traditionell mat till det italienska, kinesiska eller japanska köket. Många hotell har bra restauranger, t.ex. restauranger på Hotell Holt, Restaurang Sjö Rósir på Grand Hotel och så klart Grillid på toppen av Radisson SAS Hotel Saga. Typisk isländska mat är gärna fisk och lamm. Det isländska lammet tillbringar sommar på höglandet och äter vilda örter och gräs hela sommaren. Fisken är alltid färsk och du kan få den i alla möjliga varianter som rökt, ångad, grillad eller som sushi. Här nedanför finner du ett litet urval av restauranger vi rekommenderar:

RESTAURANT REYKJAVIK (Vesturgata 2)

Restaurang Reykjavik ligger i en av de äldsta byggnaderna i gamla stan och har absolut inte tappat sin charm. Här kan du njuta av traditionell Isländsk mat og varje dag dukar man upp en härlig fisk- och skaldjursbuffé. 

PERLAN “The Pearl” (Öskjuhlid)

Restaurangen är ett landmärke för Reykjavik. På toppen av en kulle vid flygplatsen står det fem vattentankar som tidigare levererade varmvatten till staden. Tankarna används inte längre men i stället för att riva dem byggdes det en glaskupol på tankarna. Här finns det en restaurang av toppklass. Restaurangen roterar medan du äter och njuter av utsikten över Reykjavik. Om du inte önskar äta middag här, kan du besöka caféet som är öppen varje dag. 

LAEKJARBREKKA (Bankastraeti 2)

Restaurangen ligger i ett gammalt hus från 1834 som tidigare var Reykjaviks enda bageri. Huset renoverades till en restaurang i 1980. Restaurangen passar utmärkt till lunch eller middag och serverar delikat isländsk mat i en hemtrevlig atmosfär. 

GRILLMARKADURINN - The Grill Market (Lækjargata 2A)

Supertrendig restaurang som ligger mitt i Reykjavik. Tar alla råvaror direkt från gårdarna och producenterna. Maten är en fantastisk kombination mellan modern och traditionell. Mycket populärt ställe med en trevlig och avslappnad atmosfär.

FJÖRUKRÁIN (i Hafnarfjördur)

Det är som att resa tillbaka i tiden när du äter på Fjörukráin. Restaurangen erbjuder traditionella rätter som serveras på traditionellt sätt. Det är en utmärkt restaurang för grupper som kan beställa en oförglömlig vikingafest, där maten serveras på träplankor och man dricker mjöd ur vikingahorn.  Det finns plats för upp emot 350 gäster. Fjörukráin ligger ca. 12km från Reykjavik i Hafnarfjördur.

HUMARHUSID (Amtmannstigur)

En liten fin restaurang med fiskspecialiteter, belägen i ett gammal trähus. De har tre små rum, mycket inbjudande och mysiga, för 10 till 30 personer.

EINAR BEN (Adalstraeti)

Öppnade 1997 och blev direkt en succé. Här väntar dig en fest som återspeglar den gyllene perioden för poeten och entreprenören Einar Benediktsson som satte sitt märke på landet under 1800-talet. Många isländska talesätt och fraser härstammar från hans dikter som är hans största bidrag till kulturen. Modernt kök och en elegant men ändå naturlig atmosfär. Det finns tre sammanhängande rum, vart och ett för 10 - 25 personer och en bekväm bar på översta våningen för cocktails och drinkar efter middagen.

VEGAMÓT (Vegamótastígur 4)

Ny och trevlig restaurang, café och bar på två våningar. Bra mat till rimliga priser.

THRIR FRAKKAR (Baldursgata 14)

En fin liten fiskrestaurang som är mycket populär bland islänningarna. Restaurangen har få bord så vi rekommenderar att beställa bord i förväg. Deras specialitet är valkött.

 

Nyheter och väder

  • ICELAND AIRWAVES MUSIC FESTIVAL

    En mycket populär musikfestival med både ny isländsk och internatinell musik...

    mer...

Islandsresor

Resor till Island

Res till Island! Vi erbjuder rundresor, weekendresor, kör-själv, ridturer och kan alltid skräddasy din drömresa!

/n