Tillbaka

Island för nybörjare sommar

Reykjavik
Datum och pris

5 fantastiska dagar på Island - april till september

En perfekt resa för dig som besöker Island för första gången. Du får flyg och hotell och några spännande dagar i och runt om Reykjavik! Reykjavik är en idealisk utgångspunkt för att utforska Island. Utan att behöva packa resväskan kan ni göra dagsturer till landets vackraste platser. Tre utflykter ingår i detta paket, ni börjar med ett besök på Blå Lagunen, får en guidad tur i Reykjavik och spenderar en heldag vid några av Islands mest välbesökta sevärdheter - det mäktiga vattenfallet Gullfoss, Geysir området och Thingvellir Nationalpark.

Dag 1. Ankomst – Blå Lagunen – Reykjavik

Iceland ProTravel bild
Ankomst till Keflavik Flygplats och transport till den berömda Blå Lagunen på halvön Reykjaneæs. Här kan ni njuta av en härlig simtur under öppen himmel i det varma, mineralrika ljusblå vattnet, omgivet av svarta lavastenar. Den Blå Lagunen är ett geometrisk Spa och består av varmt, mineralhaltigt saltvatten från underjorden, med en temperatur som håller sig konstant på 37-39 grader - en helt unik upplevelse! Blå Lagunen ligger ca 10 minuter från flygplatsen och ca 40 minuter från Reykjavik. Kom ihåg att ta med er badkläder och handduk. Det finns också möjlighet att hyra båda delarna vid inngången. Efter ett par fantastiska timmar i lagunen, reser vi vidare till Reykjavik och checkar in på hotellet. 
 

Dag 2. Stadsrundtur

Iceland ProTravel bild

Efter frukost hämtas ni upp på hotellet och startar dagen med en stadsrundtur i Reykjavik. Det är en bra  introduktion till huvudstaten som kallas för "Världens mest coolaste lilla storstad". Under denna tur ser man stadens största attraktioner som t.ex. ”Perlan”, ”Hallgrímskirkja”, ”National Museet”, hamnen och den berömda 101 Reykjavik grannskapet besöks.

Dag 3. Gyllene Cirkeln - Gullfoss - Geysir - Thingvellir

Iceland ProTravel bild
En klassisk tur till många av de naturens underverk som Island är så känt för - Den Gyllene Cirkel. Vi åker till nationalparken Thingvellir där det isländska ”Althingi” grundades år 930 och till ett mycket intressant geologiskt område, Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25% av det varmvattnet som behövs för uppvärmning av staden. Därifrån fortsätter vi till det mycket omskrivna vattenfallet Gullfoss som finns på top 10 listan över världens vackraste vattenfall, de varma källorna i Geysir-området där källan Strokkur sprutar en kokhet vattenkaskad högt i skyn ca var åttonde minut. På hemvägen görs det ett stopp vid vulkankratern Kerid samt det forna biskopssätet i Skálholt och besöker även växthusbyn Hveragerði.

Dag 4. Dag till fri disposition

Iceland ProTravel bild
Denna dagen är till fri disposition och vi hjälper dig gärna att boka en utflykt. Vi kan rekommendera en ridtur på Islandshäst, tur med super jeep, valsafari eller en tur till Sydkusten. På Sydkusten kommer till att uppleva glaciärer, fantastiska vattenfall, svarta lavastränder och ett rikt fågelliv. 

 

Dag 5 Hemresa

Transfer till Keflavik flygplats – Transferavgången beror på vilket flyg du är bokat på.

Våra hotell Reykjavik


Fosshotel Reykjavik ****

Fosshotel Reykjavik är Islands största hotell och ligger en kort promenad från den största shoppinggatan i Reykjavik, Laugarvegur.  Hotellet har 16 våninger och många rum med magnifik utsikt över staden.  Varva ner med islänskt fatöl på Bjorgardurinn / Beer Garden eller njuta av god mat på hotellets restaurang Haust.

Keahotel Skuggi ***

Skuggi Hotel är ett helt nytt hotell i centrum.   På Skuggi kommer du att upptäcka allt det bästa som Reykjavik har att erbjuda.   Hotellet har ett hundratal väl designade rum som alla är utrustade med vanliga bekvämligheter  för en trevlig vistelse.    Skuggi Hotel är den perfekta platsen att bo i centrala Reykjavik. 
 

Hotel Fron ***

3-stjärnigt hotell som ligger mitt i centrum på shoppinggatan Laugavegur. Hotellet har moderna rum och lägenheter med köksfaciliteter.  Hotel Fron ligger nära restauranger och museer och är ett av våra mest populära hotell så att boka i god tid är att rekommendera