Tillbaka

Utflykter Island

Utflykter
Datum och pris

Utflykter på Island

Med utgångspunkt i Reykavik har du nästan obegränsat med tillgång till spektakulära upplevelser.  Kanske du vill uppleva vacker natur, god mat, historiska platser, slappna av i varma källor, eller är du mer den som letar efter en rejäl adrenalinkick. På Island hittar du nästan allt! De flesta upplevelserna är unika för Island och kommer att ge dig ett minne för livet! Den Blå Lagunen, den vackra naturen vid Thingvellir nationalpark, det mäktiga vattenfallet Gullfoss, sprutande geysir, helikopterturer över Reykjavik, ridturer med islandshästar, superjeep safaris eller utforska vulkaniska kratrar. Din största utmaning blir att välja. Få ut det mesta av din resa till Island och beställ utflykterna som ger dig minnen för livet. Vi hjälper dig att få din ultimata upplevelse. Alla utflykterna inkluderar hämtning på ditt hotell. 

Tänk på att nedan är endast ett urval av det vi erbjuder, kontakta oss för just ditt specifika önskemål.

Gyllene Cirkeln

Geysir
En klassisk tur till många av de naturens underverk som Island är så känt för. Vi åker till nationalparken Thingvellir där det isländska ”Althingi” grundades år 930, och till ett mycket intressant geologiskt område, Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25% av det varmvattnet som behövs för uppvärmning av staden.

Därifrån fortsätter vi till det mycket omskrivna vattenfallet Gullfoss och sedan mot de varma källorna i Geysir-området där källan Strokkur sprutar en kokhet vattenkaskad högt i skyn. På hemvägen kommer vi till det forna biskopssätet i Skálholt och besöker även växthusbyn Hveragerði.
Pris per person: 700 kr ( barn 12 -17, 350 kr)
Åvgang från hotell änten kl 08:00, 09:00 eller 10:00


Reykjavik stadsrundtur

Reykjavik
Stadsrundtur i Reykjavik är en bra  introduktion till huvudstaten. Under denna tur ser man stadens största attraktioner. Den främsta landmärken, såsom ”Perlan”, ”Hallgrímskirkja”, ”National Museet”, hamnen och den berömda 101 Reykjavik grannskapet besöks.  Turen är en kombination av buss och promenad. Avgång varje dag, året om. Skandinavisktalande guide på lördagar.
Pris per person: 450 kr ( 12 - 17 år, 225 kr)


Blå Lagunen

Blå Lagunen
Blå lagunen är ett geotermiskt spa och en av de mest besökta attraktionerna på Island.   Det varma vattnet är rikt på mineraler som kiseldioxid och svavel och att bada i lagunen sägs vara mycket bra för huden. Området ligger på ett lavafält vid Grindavík, på Reykjaneshalvön; ca 10 min. bilresa från flygplatsen och ca 40 min. från Reykjavik. Flera avgångar dagligen. Turen inkluderar inträde till Blå Lagunen.
Pris per person fra 760 kr ( 14- 15 år  430 kr, 12-13 år kr 140 och gratis för barn under 12 år)Sydkusten och vandring på glaciären

Sydkusten och vandring på glaciären
En perfekt tur för naturälskaren! Under denna tur får du chansen att stå bakom det mäktiga vattenfallet Seljalandsfoss, promenera på den makalösa svarta vulkanstranden vid Vík och se den magnifika glaciären Sólheimajökull. Vid klart väder kan man se både vulkanen Hekla och Västmannaöarna. Du kommer att uppleva en spännande isbrevanding med en certifierad glaciär leder.  Den här turen erbjuder variation och är ett bra sätt att spendera en dag på Island! Dagliga avgångar. Engelsktalande guide.
Pris per person: 1.690 kr
Finns också tur uten vandring på glaciären til kr 950 pr.person


Island underifrån

Grottvandring
Denna tur är öppen året runt och tar med dig till Islands mest spektakulära lavagrottor och kratrar. Vi klättrar ner i små grottöppningar och tittar på annorlunda lavaformationer i olika färger. Dessa naturfenomen skapades när den ytliga lavan stelnade och den flytande lavan fortsatte att flyta i tunnlar inunder. Vi ser även annorlunda bergsformationer och upplever vackra grottor. Turen kan på vissa ställen vara ganska svår och vi rekommenderar att ni tar med goda vandringsskor. Respekt för naturen och säkerheten är oerhört viktigt. Här finns inga räcken, lampor eller förinstallerade redskap i grottorna. Vi litar till 100 % på den utrustningen vi har med oss och på våra riktlinjer. Turen är för de som klarar av att gå på ojämna ytor och som kan krypa på alla fyra för att passera genom smala gångar. Året runt. Dagligen. Engelsktalande guide
Rekommenderas för barn över 10 år.
Pris per person: 770 kr


Inuti en vulkan

Vulkan
Har du någonsin undrat hur en vulkan ser ut på insidan? Denna unika tur tar dig bokstavligt talat med till insidan av en inaktiv vulkan genom toppen på kratern och ner till botten där lavan fanns en gång i tiden. Den inaktiva vulkanen Þríhnúkagígur är ett unikt naturfenomen. Vi kan med hjälp av nödvändig utrustning upptäcka en helt ny värld. Turen börjar med en hike till kratern på 45-50 min och därefter åker vi ner 120 meter i en öppen hiss för att utforska vulkanen. Dagliga avgångar 15 maj - 3. oktober. Minimum ålder 12 år.
Pris per person: 3.130 kr.


Valsafari

Valsafari
En fantastisk tur för natur och djurälskaren! De vanligaste valsorterna är delfin, vikval, knölval, sillval, sejval och även späckhuggare. Ombord på båten finns en servering där du kan köpa något att dricka. Glöm ej att ta med varma kläder. Inträde i valskådningscenter ingår.
Pris per person: 740 kr ( barn 7-15 år, 370 kr)

Snorkling

Snorkling
Silfra sprickan är en av Islands bäst bevarade hemligheter.  Silfra är belägen i Thingvellir national park och det kristallklara vattnet ger oss fantastiska snorklingsmöjligheter. Denna plats räknas som en av världens tio bästa dyk/snorklings ställen. Utflykten är både avkopplande och exotisk i en miljö som nästan liknar en dröm.  Dagliga avgångar, året om. Priset inkluderar torrdräkt och utrustning.
Pris per person: 1340 kr. Turen är inte lämplig för barn.

Dykning i Silfra

Silfra
Är du en certifierad dykare? Denna tur ger dig möjligheten att dyka på en av världens tio bästa dykplatser, Silfra sprickan som ligger i Thingvellir National Park. Silfra erbjuder ”open water”, grottdykning och djupdykning.  I öppet vatten är det ca 40 m djupt och inne i grottan runt 60 m. Under turen följs ni av en PADI Dive master eller en PADI instruktör. Dykningen är enkel eftersom vi väljer olika rutter beroende på er erfarenhet som dykare.  Vi rekommenderar ett varmt underställ under dykdräkten och ett extra ombyte då vattentemperaturen ligger runt 1-3 grader. Avgångar dagligen. Året om.
Pris per person: 2.980 kr

ATV

Grindavik
Spännande tur med ATV längs med svarta lavastränder och mellan bergen Húsafell och Fiskidalsfjall. Uppe på Hagafell är det en fantastisk utsikt över havet. Avgång dagligen hela året.
Pris per person: kr 1.630.- en person per ATV

Helikoptertur

Helikoptertur
VIl du se Sagaön från en annan vinkel så ska du uppleva Reykjavk från en helikopter. Vi flyger över staden och landar på toppen av ett närliggande berg. Du kommer att få en oförglömlig panoramautsikt över hela kusten, Reykjavik och berg. Resetiden är mellan 30 - 45 minuter. Dagliga avgångar året om. Minst 2 personer.
Pris per person: 2.380 kr


Riverjet

Riverjet
Är du redo för en adrenalinkick med full fart i en jetbåt! Gör dig klar för ett fantastiskt spännande och spektakulärt landskap. Från första ögonblick båten träffar vågorna rusar adrenalinen! Full fart men 360 graders spinn och hopp. 40 minuter flodtur som garanterar en adrenalinrush för både unga och gamla. Avgångar varje dag från 1.maj till 15. oktober.
Pris per person: kr 1950.-  (8 - 12 år kr, 1200.-)

Northern Lights Mystery

Norrsken
Norrskenet - Aurora Borealis - är ett spektakulärt naturfenomen som måste upplevas en gång i livet. Ni blir upphämtade på hotellet på kvällen och tillbringar mellan 3 till 5 timmar utanför stadens ljus för att kunna uppleva denna magi.  Den bästa perioden att få uppleva norrsken är när det är som absolut mörkast och kallast på Island, en stjärnklar vinternatt är detta fenomen något du aldrig kommer att glömma. Engelsk guide.
Dagliga avgångar 15. september till 14. mars.
Pris per person 450 kr ( 12 - 17 år 225 kr)
Deluxe tur på 5-8 timmar på kr 1110,-per person

Priserna gäller 2016- 2017  Med förbehåll för eventuella prisförändringar.