Utforska Island på egen hand

Vi erbjuder personbilar med och utan fyrhjuldrift beroende på om du ska köra längs med ringvägen eller på höglandet. Vägnätet på Island är väldigt bra utbyggt, men vägstandarden varierar.  Ca 70 % av vägarna har asfalt och Ringväg 1 (som går runt hela ön) är en av dem. Några vägar är därimot gruslagda och det finns också vägar som bara är som spår i terrängen. 

Med hyrbil på vägen

Man måste vara förberedd på  ojämnheter och det krävs att man är försiktig när man kör på såna vägar. På alla vägar med ett eller två siffror på vägnumret är det inga problem att köra med tvåhjulsdrift. Turer över höglandet, där vägarna har tresiffriga nummer, måste planeras noggrant. Området är obebott och det är omöjligt att skaffa snabb hjälp om något skulle ske. På dessa vägarna måste alla bilar ha fyrhjulsfrift och hög frigång.

Res runt på Island på ett enkelt sätt!

Vi erbjuder personbilar och husbilar som ägnar sig bra för vägarna på höglandet. I tillägg har vi ett bred utval av vanliga bilar som ägnar sig för Ringvägen som går runt hela Island. Det finns mer än 100 campingplatser på Island, de flesta öppna från den 15 maj till den 15 september.

Vägnätet på Island är mycket varierande och en del vägar är äventyrliga och tuffa. Cirka 70 % av vägarna är asfaltsbelagda, ringvägen (Riksväg 1) är en av dem. En del vägar är däremot grus eller bara spår i terrängen. Här behöver man specialbilar med fyrhjulsdrift. Färder över högplatån, där vägarna har tresiffriga nummer, måste planeras omsorgsfullt eftersom området är obebott och det saknas möjlighet att få hjälp snabbt om något skulle hända. De här vägarna kan endast användas med fordon som har fyrhjulsdrift och hög frigång.

Det är ofta långt mellan bensinstationerna och vägarna på höglandet kan stängas pga. vädret eller andra orsaker. Du finner information om stängda vägar här. All övernattning måste planeras noggrant och bokas på förhand, speciellt under högsäsong. 

Turkarta 1:500.000

Turkartan  uppdaterades senast i 2017 med markerade övernattinngsställen, museum, bensinstationer mm. En enkel men nyttig karta för dig som ska köra på Island. I tillägg finns det antal km på alla sträckningar.  Höglandet är beskrivet i detaljer med höjdkurvor och där det är skugga baserat på den nyaste digitala teknologin. Inkluderat i kartan får man tillgång till en App som man kan ladda ned till iPhone/iPad och Android. I Appen får man tillgång till massa information om hela Island (på engelska).

Pris: Kr. 260,– Beställ här

Island ProTravel bild

HYRBILAR UTIFRÅN KATEGORI

Här finner du en översikt över alla bilar som du kan hyra under din resa på Island. Om du finner en bil i översikten nedanför som passar dig bättre än de som är inkluderade i de olika resorna, kan du kontakta oss här för att få en oförpliktande offert. 

KATEGORI Z

Modell: VW Up! Kia Picanto, Toyota Aygo eller liknande

Säten: 3 – Rekommenderas för 2 vuxna och 1 barn (max 3 personer)

Dörrar: 3

Bagage: 1-2 medium resväskor

Höglandet: Nej

 

KATEGORI A

Modell: VW Polo, Toyota Yaris, Suzuki Swift eller liknande

Säten: 4 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 2-3 medium resväskor

Höglandet: Nej

 

Island ProTravel bild

KATEGORI B

Modell: VW Golf, Kia Ceed, Toyota Auris eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 3-4 medium resväskor

Höglandet: Nej

KATEGORI N/D

Modell: Skoda Octavia Combi, eller som 4x4 – eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 5 medium resväskor

Höglandet: Nej

Island ProTravel bild

KATEGORI F-G

Modell: Dacia Duster 4x4 eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 4 medium resväskor

Höglandet: Nej

KATEGORI G

Modell: VW Tiguan 4x4, Toyota Rav 4x4, Kia Sportage 4x4 eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 4 medium resväskor

Höglandet: Ja

Island ProTravel bild

KATEGORI H

Modell: Kia Sorento 4x4 eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 5 medium resväskor

KATEGORI I

Modell: Toyota Landcruiser 4x4, Mitsubishi Pajero 4x4 eller lignende

Säten: 5 – Rekommenderas för 4 personer

Dörrar: 5

Bagage: 5-6 medium resväskor

Höglandet: Ja

Island ProTravel bild

KATEGORI R

Modell: Audi Q7, VW Touareg, Land Rover Discovery eller liknande

Säten: 5 – Rekommenderas för 5 personer

Dörrar: 5

Bagage; 5-6 medium resväskor

Höglandet: Ja

KATEGORI K

Modell: Land Rover Defender 4x4  eller liknande

Säten: 7 – Rekommenderas för 5-7 personer

Dörrar: 5

Bagage: 5+ medium resväskor

Höglandet: Ja

Island ProTravel bild

KATEGORI J

Modell: Renault Trafic eller liknande

Säten: 9 – Rekommenderas för 7-9 personer

Dörrar: 6

Bagage: 6 medium resväskor

Höglandet: Nej

KATEGORI JJ

Modell: Volkswagen Caravelle 4x4, Toyota Hiace 4x4 eller liknande

Säten: 9 – Rekommenderas för 7-9 personer

Dörrar: 6

Bagage: 6+ medium resväskor

Höglandet: Ja

Island ProTravel bild

HYRESVILKOR

FÖRSÄKRINGAR

Priserna inkluderar följande:

Obegränsad körlängd, CDW-försäkring, stöldförsäkring, försäkring mot personskada och lokala skatter.

Kostnader för skada på personbil är ISK 195.000 (Kategori: Z-D), och ISK 375.000 för andra fordon (fyrhjulsdrift, SUV’ar, större bilar och husbilar).

Basis Försäkringspaket:

Detta alternativet reducerar egenandelen vid skada på fordon (CDW). Egenandelen blir reducerad från 195.000ISK till 49.500ISK för personbilar och från 375.000ISK till 90.000ISK för fyrhjulsdrift, SUV’ar, större bilar och husbilar.

Tilläggsförsäkringar (inte inklduerat i priset):

Medium Försäkringspaket:

Inkluderar SCDW-försäkringen och Stensputskadeförsäkring. Stensputskadeförsäkring täcker skador på vindrutan och lyktor förorsakat av sten- eller grussprut från ett annat fordon. Det är ingen egenandel vid eventuella stensprutskador.

Priser:
 • Personbilar (Kategori: Z, A, B, N) - 152SEKper dag
 • Större bilar (Kategori: F-G, G, H, I, R, K, J, JJ) - 248SEK per dag
Premium Försäkringspaket:

Inkluderar SCDW-Försäkring, Stensputskadeförsäkring och Sand- och askförsäkring. Om du köper Premium Försäkringspaketet blir egenandelen vid SCDW och SOGF reducerat till noll kronor (Enbart vid köp av hela Premium Försäkringspaketet).

Priser:
 • Personbilar (Kategori: Z, A, B, N) - 286SEK per dag
 • Större bilar (Kategori: F-G, G, H, I, R, K, J, JJ) - 419SEK per dag

Inte täckt av någon försäkring: 

 • Skador på fordonet i form av dåliga vägar.
 • Skador på fordonet orsakat av dåliga vägar
 • Skador orsakat av körning i eller över floder eller vattenvägar. Under sådan körning är den som hyr ansvarig för att täcka alla skador på fordonet.
 • Skador på fordonet på grund av att bilen körs på vägar som inte är lämpliga för fordonet. Till exempel på grusvägar och stränder.
 • Skador orsakade av djur.
 • Bilbärgning och byte av bil.
 • Skador som endast påverkar däck, fälg, upphängning, batterier och skador som följd av detta.
 • Skador på säten, golvmattor eller gummimattor.
 • Skador som orsakas av att föraren är påverkad av alkohol, stimulerande medel eller sedativa eller på annat sätt inte kan köra fordonet säkert.
 • Skador på personbilar och / eller 2wd fordon som orsakats av att man kört på vägar märkta med F på offentliga kartor, samt körning av sådana bilar på Kjölur (Route 35) eller Kaldidalur (väg 550)
 • Stöld eller skador orsakade av att behöriga förare / den som hyr inte är försiktig och skyddar hyrbilen (till exempel lämnar fordonet obevakat).

Tillägg:

 • Extra chaufför: 230SEK per hyra
 • Hyra en väg (Kategori: alla): 2030SEK
 • GPS: Inkluderat
 • Barnsäte: 61SEK per dag (max 430SEK)
Testimonials

Vill bara berätta att min resa till Island fungerade perfekt och blev jättetrevlig. Vilken fantastisk ö och mysig stad ni har!

Agneta Augusti 2017
Testimonials

Hej Eva. Har nu kommit tillbaka från Island och vi är mycket glada och nöjda med hela resan, allt fungerade nästan felfritt. Tackar dig för den service vi fått av dig och dina kollegor. Vi kommer att resa med er igen!

Claudia, Stockholm Augusti 2014
Testimonials

Feedback efter genomförd resa 6-13/7 Allt klaffade perfekt: Hotell, hyrbil, flyg mm. Den Iceland Road Atlas vi fick var utomordentligt bra, intressant, detaljrik och "säljande". Vi kommer att åka dit igen, vi blev mycket förtjusta i

Göran och Sonja Juli 2014
Testimonials

Hej Paula! Jag måste bara få tacka dig för fint ordnad resa, allt var över förväntan!! Vandrarhemmet var fint och mysigt och hade ett perfekt läge. Utflykterna blev toppenlyckade och speciellt havsfiske med Special Tours

Jenny, Älvsjö Juli 2014
Testimonials

Hej Eva! Ville bara kort säger till att resan var helt fantastisk! Hade tur med vädret (...) Blev till och med solbränt på Blå Lagunen - så mycket solsken var där. Tack till dig och ditt företag .-9

Jens Juni 2014
Testimonials

Hej Paula! Nu är vi hemma ifrån en fantastisk resa till Island :) Vill tacka dig för fin service och bra rekommendationer. Allt har fungerat perfekt, hotellet var toppen och låg mycket bra till med lagom avstånd till allt.

Peter och Jeanette Maj 2014
Testimonials

Hej! Vi har det bra , det är ett fantastiskt land, nu på väg mot Geyser !!

Familjen Larson Maj 2014
Testimonials

Jag reste till Island med mina två barn på 5 och 10 år och vi hade en fantastisk semester! Vi upplevde både Blå Lagunen, Geysir, vulkankraterna, historia, ridtur , Gullfoss och mycket mere. Det absolut bästa för barnen var att

Janne och barnen April 2013
Testimonials

Just to let you know we are back from Iceland and we had a marvellous time. The tour was excellent, very full and well organised, we really felt we had seen a really good part of Iceland , can not fault anything, the hotels were as described, 2/3

Neill and Kathleen Mars 2013
Testimonials

I just wanted to write and say how much we enjoyed our holiday in Iceland. We had a wonderful time and really very good weather for most of the days. The scenery was fantastic and Jeff has some really beautiful photographs which will keep it

Thea and Jeff Pine, Berkshire Augusti 2012
Testimonials

Just wanted to say what an absolutely fantastic time we had in Iceland. Brilliant country and such nice people. Perfect holiday for older children with so much to see. And the sun shone every day. Thank you so much for organising us such a good

Claire Lee, Stockport Augusti 2012
Testimonials

....thanks for organising my trip for me to your beautiful home country. My camera was red hot! The capital is also a perfect size to spend a few days in and see the sights and sample the lovely food. All the connections and pickups were on time

Iain Wyllie, Scotland Juli 2012
Testimonials

We had a great time. Both Alison and I absolutely fell in love with Iceland. Thank you so much for all your help !

Stephen Jones, Cheshire Juni 2012