traditionell mat

Reykjavik har ett rikt utbud av restauranger och du finner allt från traditionell Isländsk mat till det etniska köket från hela världen. Maten som serveras i isländska hem och på restauranger är ypperlig - det kan vem som helst som har upplevt det isländska köket intyga. Islands viktigaste råvaror är fisk och lamm som alltid är färskt. Det isländska lammet tillbringar sommar på höglandet och äter vilda örter och gräs hela sommaren. 

Internationell mat

När det gäller etnisk mat hittar du lätt danskt, italiensk och franskt kök. Det finns också en god representation av det asiatiska och Sydamerikanska köket. Island har mycket spännande att erbjuda och för många blir en resa till Island en äkta matupplevelse. Vi rekommenderar vår utflykt Matupplevelse för de som önskar höra mer om historien och kulturen. 

Fina restauranger – För födelsedagar eller speciella anledningar

Matarkjallarinn

En av de bästa restaurangerna i Reykjavik som huvudsakligen serverar skaldjur, men de har också vegetariska rätter och glutenfria alternativ. Servicen är på topp och det passar bäst för romantiska middagar, businessmöten, större grupper och familjer. Priserna varierar från 250 till 700 kronor.

Grillmarkadurinn

En restaurang där man kan njuta av utsökt mat i en lugn och behaglig atmosfär. Här serveras det huvudsakligen skaldjur men de har också vegetariska rätter och glutenfria alternativ. Restaurangen har över 2000 «Excellent» märken på TripAdvisor och är väldigt populär. Det serveras fisk, lamm, häst, hummer mm från det öppna köket. Vi i Island ProTravel rekommenderar denna restaurangen för alla. Notera att det kan vara smart att beställa bort på förhand.

Fiskmarkadurinn

Denna restaurangen serverar dig mat på ett unikt och eget sätt, allt från rykande musslor till delikata soppor. Här serveras det huvudsakligen skaldjur men de har också vegetariska rätter och glutenfria alternativ.  Det rekommenderas att beställa det de kallar för «tasting menu» för att få smaka på det mesta. Det är en japansk vrid på maten, men det mesta är isländsk mat. Det rekommenderas att reservera bord på förhand då det fort blir fullt.

Frukost – En bra start på dagen

Braud & Co

Är ett billigt bageri i centrum som erbjuder färska bakverk och god kaffe. Ett perfekt ställe att starta dagen på. Bageriet passar för alla och de har ingen klädkod. Kom som du är!

Kaffivagninn

Du måste gå inom denna om du ska till det maritima museet och norrskens museet. Det är här du kan få äta autentisk och genuin isländsk frukost och lunch, det rekommenderas. Prisnivåt är på 150-200kr per person.

Kaffibrennslan

Här finner du nog det bästa kaffet i Reykjavik. Stoppa inom här om du är i området för en god kopp kaffe. De erbjuder olika former för frukost, lunch och brunch. Detta är ett dyrare alternativ, men absolut värt det!

Restaurant Reykjavik (Vesturgata 2)

En otrolig charmig restaurang mitt i gamla stan i Reykjaivk. Här dukar man upp en isländsk fisk- och skaldjursbuffé varje dag. Mysigt ställe med isbar och barsalong.

Laekjarbrekka (Bankastraeti 2)

Mitt i centrum ligger denna restaurangen som har tagit över lokalerna från ett bageri från 1834 erbjuder utsökta isländska rätter i en mysig atmosfär. De har olika rum för 10 till 30 personer.

Grillmarkadurinn - The Grill Market (Lækjargata 2A)

Supertrendig restaurang som ligger mitt i Reykjavik. Tar alla råvaror direkt från gårdarna och producenterna. Maten är en fantastisk kombination mellan modern och traditionell. Mycket populärt ställe med en trevlig och avslappnad atmosfär.

Fiskmarkadurinn - The Fish Market (Adalstræti 12)

Modern restaurang i centrala Reykjavik med råvaror direkt från de isländska gårdarna. Gästerna kan se hur rätterna tillagas i det öppna köket där det som enda ställe i Island finns en Robata Grill.  Deres Sushi är fantastisk! På ovanvåningen finns det plats för grupper upp till 49 personer.

Fjörukráin (i Hafnarfjördur)

Det är som att resa tillbaka i tiden när du äter på Fjörukráin.Restaurangen erbjuder traditionella rätter som serveras på traditionellt sätt. Det är en utmärkt restaurang för grupper som kan beställa en oförglömlig vikingafest, där maten serveras på träplankor och man dricker mjöd ur vikingahorn.  Det finns lätt plats för upp emot 350 gäster. Fjörukráin ligger ca. 12km från Reykjavik i Hafnarfjördur.

Grillid (Radisson BLU Saga Hotel)

På sjunde våningen av Radisson BLU Saga Hotel hittar man denna exklusiva och välrenommerade restaurang Grillid. Förstaklassens mat, vin, betjäning och atmosfär i kombination med en fantastisk utsikt över Reykjavik. Grillid är ett utmräkt exempel på en perfekt kväll i Reykjavik.

Humarhusid (Amtmannstigur)

En liten fin restaurang med fiskspecialiteter, belägen i ett gammal trähus. De har tre små rum, mycket inbjudande och mysiga, för 10 till 30 personer.

Sjávargrillid (Skólavördustíg 14)

The Seafood Grill, en härlig fiskrestaurang som ligger i Reykjavik centrum.

3 Frakkar (Baldursgata 14)

Denna utsökta lilla fiskerestaurang är mycket populär bland de lokala i Reykjavik. Restaurangen har få antal bord så vi rekommenderar att reservera på förhand. Valkött är deras specialitet.

Kolabrautin (Harpa koncertsal)

På fjärde våningen i Harpa koncertsal ligger Kolabrautin Ristorante. Här serveras färska isländska råvaror i en kombination med de härligaste italienska traditionerna. Den spektakulära glasfasaden ger en fantastisk utsikt över havet, bergen och Reykjaviks centrum.

Vegamót (Vegamótastígur 4)

Ny och trevlig restaurang, café och bar på två våningar. Bra mat till rimliga priser.

Testimonials

Vill bara berätta att min resa till Island fungerade perfekt och blev jättetrevlig. Vilken fantastisk ö och mysig stad ni har!

Agneta Augusti 2017
Testimonials

Hej Eva. Har nu kommit tillbaka från Island och vi är mycket glada och nöjda med hela resan, allt fungerade nästan felfritt. Tackar dig för den service vi fått av dig och dina kollegor. Vi kommer att resa med er igen!

Claudia, Stockholm Augusti 2014
Testimonials

Feedback efter genomförd resa 6-13/7 Allt klaffade perfekt: Hotell, hyrbil, flyg mm. Den Iceland Road Atlas vi fick var utomordentligt bra, intressant, detaljrik och "säljande". Vi kommer att åka dit igen, vi blev mycket förtjusta i

Göran och Sonja Juli 2014
Testimonials

Hej Paula! Jag måste bara få tacka dig för fint ordnad resa, allt var över förväntan!! Vandrarhemmet var fint och mysigt och hade ett perfekt läge. Utflykterna blev toppenlyckade och speciellt havsfiske med Special Tours

Jenny, Älvsjö Juli 2014
Testimonials

Hej Eva! Ville bara kort säger till att resan var helt fantastisk! Hade tur med vädret (...) Blev till och med solbränt på Blå Lagunen - så mycket solsken var där. Tack till dig och ditt företag .-9

Jens Juni 2014
Testimonials

Hej Paula! Nu är vi hemma ifrån en fantastisk resa till Island :) Vill tacka dig för fin service och bra rekommendationer. Allt har fungerat perfekt, hotellet var toppen och låg mycket bra till med lagom avstånd till allt.

Peter och Jeanette Maj 2014
Testimonials

Hej! Vi har det bra , det är ett fantastiskt land, nu på väg mot Geyser !!

Familjen Larson Maj 2014
Testimonials

Jag reste till Island med mina två barn på 5 och 10 år och vi hade en fantastisk semester! Vi upplevde både Blå Lagunen, Geysir, vulkankraterna, historia, ridtur , Gullfoss och mycket mere. Det absolut bästa för barnen var att

Janne och barnen April 2013
Testimonials

Just to let you know we are back from Iceland and we had a marvellous time. The tour was excellent, very full and well organised, we really felt we had seen a really good part of Iceland , can not fault anything, the hotels were as described, 2/3

Neill and Kathleen Mars 2013
Testimonials

I just wanted to write and say how much we enjoyed our holiday in Iceland. We had a wonderful time and really very good weather for most of the days. The scenery was fantastic and Jeff has some really beautiful photographs which will keep it

Thea and Jeff Pine, Berkshire Augusti 2012
Testimonials

Just wanted to say what an absolutely fantastic time we had in Iceland. Brilliant country and such nice people. Perfect holiday for older children with so much to see. And the sun shone every day. Thank you so much for organising us such a good

Claire Lee, Stockport Augusti 2012
Testimonials

....thanks for organising my trip for me to your beautiful home country. My camera was red hot! The capital is also a perfect size to spend a few days in and see the sights and sample the lovely food. All the connections and pickups were on time

Iain Wyllie, Scotland Juli 2012
Testimonials

We had a great time. Both Alison and I absolutely fell in love with Iceland. Thank you so much for all your help !

Stephen Jones, Cheshire Juni 2012