Säsong:
Oktober - April
Pris från:
36699,- Per person
Varighet:
11 dagar / 10 nätter
Avresa:
Torsdag

11 äventyrliga dagar på vulkanön

Prisförfrågan

På denna spännande resan utforskar vi, tillsammans med våra guider med lång erfarenhet, Islands centrala högland och upplever bland annat naturpärlan Landmannalaugar, med geotermiska källor och färgrika landskap i perfekt kombination med Islands mäktigaste vattenfall, strutande gejsrar, glaciärer, flytande isberg, pseudokratrar, naturreservatet Myvatn och mycket mer. Vi reser genom det fashinerande och orörda landskapet och kombinerar klassiska rutter med det obebodda och vulkanska höglandet.

11 äventyrliga dagar på vulkanön

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst till Island

Island ProTravel Scandinavia | Harpa konserthus

Ankomst till Keflavik Flygplats och transfer till ditt hotell i Reykjavik. På vägen stoppar vi vid Den Blå Lagunen där du kan njuta av ett avslappnande bad (entré betalas på plats). Resten av dagen på egen hand. 

Thingvellir - Geysir - Gullfoss

Island ProTravel Scandinavia | Gullfoss

Efter frukost möter guiden oss på hotellet. Idag skall vi uppleva flera av Islands mest populära sevärdheter. Vi börjar dagen med ett mesök i nationalparken Thingvellir, där det isländska parlamentet ”Althingi” grundlades år 930. Det är ett helt speciellt vackert vulkanskt landskap både geologiskt och historiskt sett. Vi fortsätter till det närliggande geotermiska området Geysir, med de varma bubblande källorna. Gejsern Strokkur dominerar med sina utbrott ca. var åttonde minut. Från Geysir fortsätter vi till Islands mest omtalade vattenfall, Gullfoss och man förstår fort varför Gullfoss ligger på topp 10 listan över världens vackraste vattenfall! Middag och övernattning i området Hvolsvöllur.   

Den Isländska sydkusten

Island ProTravel Scandinavia | Islands Sydkust

Efter frukost startar turen längs med den vackra Isländska sydkusten. Vi ska uppleva höjdpunkter som glaciären Mýrdalsjökull och det praktfulla vattenfallen Seljalandsfoss, som det faktiskt är möjligt att gå bakom. Du får också möjlighet att ta en promenad på den svarta vulkanstranden vid Vík. Vi stoppar för att njuta av den fantastiska utsikten vid Dyrhólaey med branta klippor och ett rikt fågelliv. Vi kommer naturligtvis också till det spektakulära vattenfallet Skógafoss. Middag och övernattning i Kirkjubæjarklaustur området. *Dyrhólaey är stängt i häckningssäsongen från mitten av maj till den 23 juni.  

Jökulsárlón glaciärlagun – Skaftafell

Island ProTravel Scandinavia | Jökulsarlon

Efter frukost väntar ännu en dag med oförglömliga naturupplevelser. Vi besöker Skaftafell Nationalpark, som är ett av Islands mest natursköna områden, beläget vid foten av Europas största glaciär, Vatnajökull. Turen fortsätter till glaciärlagunen Jökulsárlón, som med sina flytande isberg i Islands djupaste sjö, är en av vulkanöns absoluta naturpärlor. Det finns möjllighet att boka en segeltur i lagunen mellan de vacka isbergen. Middag och övernattnin i Kirkjubæjarklaustur området.

Landmannalaugar

Island ProTravel Scandinavia | Landmannalaugar

Efter frukost kör vi till Landmannalaugar som är ett storslaget område på det isländska höglandet. I området dominerar färgrika berg, djupa dalar och möjlighet för att bada i en naturligt varm geotermisk pool. Ett vulkanutbrott under isen under istiden, skapade detta unika och färgrika landskap. Här finns det också riktigt bra vandringsturer. Middag och övernattning i Thjórsárdalur området.

Sprengisandur

Island ProTravel Scandinavia | Höglandet på Island

Efter frukost utforskar vi det centrala isländska höglandet och den öde vildmarken längs med Sprengisandur som är Islands längsta höglandsrutt (200 km). Det barska landskapet är verkligen naturskönt med kryssande floder och det är också här som man hittar det största sammanhängande lavaområdet på Island, Ódádahraun. Middag och övernattning i Mývatn området.

Tjörnes - Ásbyrgi - Dettifoss - Mývatn

Efter frukost gör vi oss klara till ännu en dag med äventyrliga upplevelser. Vi fortsätter turen runt på den fantastiska halvön Tjörnes och upplever den enorma hästskoformade klyftan, Ásbyrgi Nationalpark, som enligt nordisk mytologi är ett fotavtryck från Sleipner, Odins magiska 8 benade häst. Efter detta kommer vi till den majestätiska nationalparken Jökulsárgljúfur med bl.a. Dettifoss, som är det mest kraftfulla vattenfallet i Europa. Turen går vidare till det vackra området vid sjön Mývatn som är ett paradis för naturälskare och fågelintresserade. Vi utforskar också det spännande geotermiska området Hverarönd, samt de märkliga lavaformationerna och  pseudokratrarna vid Skútustadir. Middag och övernattning i Mývatn området.

Akureyri - Skagafjörður

Island ProTravel bild

Efter frukost kör vi mot Godafoss 'gudarnas vattenfall', innan vi fortsätter till Akureyri som också kallas för Norra Islands huvudstad. Ta en sightseeing i Akureyri och glöm inte ett besök i den vackra botaniska trädgården, som har en samling av alla de växtarter som finns på Island. Vi fortsätter till Skagafjörður, som är känd för hästavel och för att vara hemstad för många viktiga händelser i de klassiska isländska sagorna. På kvällen finns det möjlighet att få en ridtur i de vackra omgivningarna på en av de fina och lugna isländska hästarna. Middag och övernattning i Hvammstangi området.

Hvammstangi - Eiríksstaðir - Snæfellsnes halvön

Island ProTravel Scandinavia | Snæfellsjökull

Efter frukost fortsätter turen genom landbruksområden och tvärs över heden Laxárdalsheidi till vikingamuséet Eiriksstadir, som är det ursprungliga hemmet för Erik den Röda och hans son Leif den Lyckliga - två av de mest kända vikingarna i världen. Vi passerar små charmerande fiskebyar längs med den nordliga kusten på Snæfellsnes halvön. Middag och övernattning Snæfellsnes området.

Snæfellsjökull Nationalpark

Island ProTravel Scandinavia | Snæfellsjökull

Efter frukost reser vi tidigt till Snæfellsnes nationalpark för att se den legendariska glaciären, Snæfellsjökull, som enligt Jules Verne skall vara ingången till Jordens centrum. Vi fortsätter till den imponerande klippkusten vid Djúpalónssandur och stoppar vid den bildsköna hamnstaden Arnarstapi, med sina präktiga basalt klippformationer. Efter den vackra turen mellan landsbyarna Arnarstapi och Hellnar, avslutas turen på hotellet i Reykjavik, där vi tar farväl med vår guide. Kvällen är på egen hand i Reykjavik.

Hemresa

Icelandair

Frukost på hotellet. Transport från ditt hotell i Reykjavik till Keflavik Flygplats för avresa hem till Sverige. 

Datum Dubbelrum Enkelrum
1 Juni - 31 Augusti Från kr. 36699,- Per person Från kr. 45199,- Per person

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.

 

Tour kod: 0307

Priset inkluderar

 • 9-dagars tur med chaufför-guide från/till Reykjavík
 • 2 övernattningar på hotell i Reykjavík
 • 8 övernattningar på landsbygden
 • 8 middagar på landsbygden
 • Frukost varje dag förutom ankomstdagen
 • Deltagelse på Iceland Travel's Reforestation Project i Haukadalur (dag 2)
 • Entre´ till Eiriksstadir Museum (dag 9)

Inte inkluderat

 • Personlig reseförsäkring (rekommenderas)
 • Badkläder till Den Blå Lagunen (kan hyras på plats)
 • Dricka, snacks, luncher, middagar utöver det som är specificerat i programmet
 • Garanterad tidig incheckning (check-in för de flesta hotell på Island är kl. 14.00)
 • Garanterad sen check-out
 • Andra tjänster som inte är specificerat under "inkluderat"