Säsong:
Sommar
Pris från:
Prisoffert
Varighet:
6 dagar / 5 nätter
Avresa:
Varierande

Guidad 6-dagars tur genom sydvästra Island

Prisförfrågan

Detta paketet fokuserar på isberg, vulkaner, varma källor och självklart glaciärer. På denna fina turen får du uppleva olika och exotiska landskap på sydsidan av Island. Turen tar dig med till enastående Vestmannaeyjar och längs med sykusten av Island. En naturupplevelse utöver det vanliga.

 

Guidad 6-dagars tur genom sydvästra Island

Resebeskrivning

Prisförfrågan

ANKOMST - REYKJAVIK

Island ProTravel bild

Ankomst på Keflavik flygplats och transport till hotellet. Den första dagen utforskar ni Reykjavik, Islands huvudstad. Staden är full av mysiga, unika och moderna caféer, restauranger och butiker. En dag i denna staden blir absolut inte långstråkig. Det rekommenderas att besöka Valmuseet och Norrskensmuséet och gå på ett arrangemang i Harpa Konsert Hall.

VESTMANNAEYJAR

Island ProTravel bild

Denna dagen kör vi längs med Islands sydkust till Landeyjahöfn hamnen. Resan med färga från Bakkafjara till Vestmannaeyjar tar bara 30 minuter. Heimaey (Hemön) är den största bland ögruppen. Här blir dagen tillbringad med att utforska ön. Ni får uppleva fågelskådning samt gå upp till en sovande vulkan som hade ett utbrott senast år 1973. Efter utbrottet har det växt en unik flora runt lavaströmmarna. Det blir en övernattning på Vestmannaeyjar och på kvällstid är ni lediga för att utforska ön på egenhand.

 

SYKUSTEN - SKOGAR - VIK

Island ProTravel bild

Efter en tur med färgan tillbaks från Vestmannaeyjar, fortsätter vi längs med sydkusten. Njut av den fantastiska utsikten på väg till den berömda Seljalandsfossen och Skogafoss. Möt bönderna i Thorvaldseyri vid foten av den legendariska vulkanen Eyjafjallajökull. Vulkanen skapade år 2010 enorma mängder aska som förorsakade stopp i all flygtrafik i Europa. Efter detta besöket fortsätter ni till den fantastiska glaciären Skogar och den svarta stranden Reynisfjara. Middag och övernattning i Vik/Kirkjubæjarklaustur området i 2 nätter.

 

SÄND OSS EN OFÖRPLIKTANDE PRISOFFERT

Prisförfrågan

SKAFTAFELL - JÖKULSARLON

Island ProTravel bild

Efter frukost reser vi gennom Eldhraun, som skapades av ett av de största vulkanutbrotten i historien. Vi besöker landsbyn Kirkjubæjarklaustur och Skaftafell nationalpark. I Skaftafell  får du se Jøkulsarlon Lagunen. Det är en lagun fylld med små flytande isberg och den storslagna glaciären Vatnajökull. Middag serveras i Vik / Kirkjubæjarklaustur, där vi också övernattar.

GULLFOSS – GEYSIR - THINGVELLIR – REYKJAVIK

Island ProTravel bild

Dagen börjar med att besöka Islands mest kända attraktioner; Gullfoss, Geysir och Thingvellir. Den sista är området där väldens äldsta parlament grundades år 930. Parken ligger på de tektoniska plattorna i mittatlanten. Du kan tydligt se gränsen mellan den Nordamerikanska kontinenten och den eurasiska kontinenten. Vi övernattar i Reykjavik.

 

Hemresa

Island ProTravel bild

Transport till Keflavik flygplats från hotellet. Om ni har sen avgång, kan ni njuta av den sista dagen i Reykjavik eller i den Blå Lagunen. Vi kan ordna transport från den Blå Lagunen till Keflavik flygplats.

 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.

 

Tour kod: 0405

Priset inkluderar

 • Flygbiljetter
 • Transport till och från flygplatsen
 • 5 nätter på twin/dbl rum med privata faciliteter och frukost
 • 2 middagar på landsbygden
 • Tur/Retur biljetter med färga till Vestmannaeyjar
 • Ingång till Eldhaimar Muséet
 • Ingång till Skogar Muséet
 • Ingång till Eyjafjallajökull besökssenter
 • Båttur på Jökulsarlon Lagunen
 • Engelsktalande guide

Inte inkluderat

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Mat annat än specificerat