Säsong:
6 Maj - 23 September
Pris från:
17199,- Per person
Varighet:
6 dagar / 5 nätter
Avresa:
Söndag

6 dagars spännande rundresa med guide

Prisförfrågan

På denna fantastiska rundresan med en av våra engelsktalande guider, upplever du imponerande vattenfall, sprutande gejsrar och Islands mest natursköna områden som bl.a. Skaftafell Nationalpark och glaciärlagunen Jökulsárlón med de vackra flytande isbergen, samt Vestmannaöarnas intressanta och helt unika natur med otaliga lunnefåglar.

6 dagars spännande rundresa med guide

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst til Island

Island ProTravel Scandinavia | Reykjavik food walk

Efter ankomst till Keflavik Flygplats startar vi Islandsresan med ett besök till den berömda Blå Lagunen som ligger på Reykjanæs halvön - entré och handdukar är inkluderat. Här kan du njuta av ett avkopplande bad under öppen himmel i det vacka ljusblå vattnet omgivet av stora lavastenar. Den Blå Lagunen är ett geotermiskt Spa som består av varmt mineralrikt saltvatten från underjorden, med en temperatur som håller konstant 37-39°. En helt unik upplevelse! Kom ihåg att ta med badkläder. Lagunen ligger ca. 10 min. från flygplatsen och ca. 40 min. från Reykjavik. Efter detta kör vi vidare till hotellet i Reykjavik.

Vestmannaøerne - Nordens Pompeji

Island ProTravel Scandinavia | Heimaney

Efter frukost möter guiden oss på hotellet och turen startar längs med sydkusten. Första stopp är vid det praktfulla vattenfallet Seljalandsfoss, där det är möjligt att å bakom vattenfallets kaskader. Turen går vidare till hamnen Landeyjahöfn där vi går ombord på färgan Herjólfur. Vi seglar ut till en av Islands bäst bevarade hemiligheter - Västmannaöarna. Turen tar ca. 30 minuter. Vi seglar till Heimaey, som är den största och enda bebodda ön och upplever bland annat Storhöfdi med det fantastiska fågellivet. Det är här som Lunnefåglarna häckar. Efter detta går vi en tur upp till kratern till den kända vulkanen Eldfell som hade utbrott år 1973 och som begravde en stor del av ön med lava och aska. Här utforskar vi också floran i det nya lavafältet. På eftermiddagen blir det tid till att utforska ön på egen hand. Entré till Eldheimar Museum är inkluderat. Övernattning på Heimaey.

Den Isländska sydkusten

Island ProTravel Scandinavia | Islands sydkust

Efter frukost seglar vi tillbaks och fortsätter turen längs med den vackra isländska sydkusten mot det spektakulära vattenfallet Skógafoss. Längs med vägen besöker vi bönderna på gården Thorvaldseyri, som ligger vid foten av den världskända vulkanen Eyjafjallajökull som hade utbrott år 2010. Här öppnades det i 2011 ett familjedrivet besökscenter där gäster kan se en 20 minuters film om det sentationella naturfenomenet. Vårt nästa stopp är museet Skógar innan vi fortsätter via glaciären Sólheimajökull till den svara stranden Reynisfjara. Middag och övernattning nära Vík/ Kirkjubæjarklaustur.

Skaftafell - Jökulsárlón glaciärlagun

Island ProTravel Scandinavia | Jökulsárlón

Frukost på hotellet. Idag väntas det ännu en dag med oförglömliga naturupplevelser. Vi besöker Skaftafell nationalpark som är ett av Islands mest natursköna områden och ligger vid foten av Europas största glaciär, Vatnajökull. Turen fortsätter till glaciärlagunen Jökulsárlón som med sina flytande isberg i Islands djupaste sjö, är en av vulkanöns absoluta naturpärlor. Vi har inkluderat en segeltur i lagunen mellan de vackra isbergen och har vi tur, ser vi också ett par nyfikna sälar. Under hela dagen njuter vi av den fantastiska utsikten mot Vatnajökull. Middag och övernattning i området vid Vík/ Kirkjubæjarklaustur.

Geysir - Gullfoss - Thingvellir

Island ProTravel Scandinavia | Gullfoss

Frukost på hotellet. Idag skall vi uppleva Islands mest populära sevärdheter. Vi besöker de varma bubblande källorna i Geysir området där gejsern Strokkur dominerar med sina utbrott ca. var åttonde minut. Från Geysir fortsätter vi till Islands mest omtalade vattenfall Gullfoss och man förstår fort varför Gullfoss liger på topp 10 listan över världens vackraste vattenfall! Nästa stopp är nationalparken Thingvellir, där det Isländska parlamentet ”Althingi” gundlades år 930. Nationalparken är ett betagande vackert vulkanskt landskap. Turen avslutas i Reykjavik där vi säger farväl till vår guide. Kvällen har ni på egen hand i Reykjavik.

Hemresa

Island ProTravel bild

Frukost på hotellet. Transport från ditt hotell i Reykjavik till Keflavik Flygplats för avresa hem till Sverige. 

Pris per person

Datum Dubbelrum Enkelrum
Maj Från kr. 17199,- Per person Från kr. 20599,- Per person
Juni - Augusti Från kr. 19499,- Per person Från kr. 24699,- Per person
September Från kr. 19199,- Per person Från kr. 24499,- Per person

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.

 

Tour kod: 0308

Priset inkluderar

 • 4 dagars guidad tur enligt program från/till Reykjavik
 • Övernattning 2 nätter i Reykjavík
 • Övernattning 3 nätter på landsbygden
 • Frukost varje dag (inte ankomstdagen)
 • 2 middagar på landsbygden (dag 3 och 4)
 • Entré till Eldheimar Museet (dag 2)
 • Tur/retur resa med färga till Västmannaöarna (dag 2)
 • Entre´ till Skogar Folk Museum (dag 3)
 • Entré till Lava Centre (dag 3)

Inte inkluderat

 • Personlig reseförsäkring (rekommenderas)
 • Badkläder till Den Blå Lagunen (kan hyras på plats)
 • Dricka, snacks, luncher, middagar utöver det som är specificerat i programmet
 • Garanterad tidig incheckning (check-in för de flesta hotell på Island är kl. 14.00)
 • Garanterad sen check-out
 • Andra tjänster som inte är specificerat under "inkluderat"