Säsong:
Mai - September
Pris från:
Prisoffert på förfrågan
Varighet:
7 - 8 dagar
Avresa:
Onsdag

GUIDAD RESA RUNT ISLAND

Prisförfrågan

Upplev Islands spektakulära natur och historia med en kunnskapsrik reseledare. Detta är vår populäraste tur för de som önskar att uppleva ön med en behaglig busstur. Höjdpunkterna ligger uppradade med vackra landskap, spektakuläsa vattenfall, mäktiga fjäll och varma källor. Du får uppleva att bada i den berömda Blå Lagunen, svarta lavastränder, vikingahistoria, vulkaner och glaciärer. Ni får uppleva det mesta av vad den barska och helt unika naturen på Island har att bjuda på. Turen sker i mindre grupper med minimum 10 deltagare och med skandinavisk- eller engelsktalande guide.

GUIDAD RESA RUNT ISLAND

Detta är en gruppresa som kräver att minimum 15 (max 30) personer registrerar sig. Om turen inte genomförs, får man besked 3 månader innan avresa.

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst - Reykjavik

Island ProTravel Scandinavia | Reykjavik

Gruppen flyger till Island från Stockholm till Keflavik. Vi kan hjälpa till med transport om ni bor på en annan ort och behöver transporteras till Stockholm. När ni ankommer Keflavik flygplats, blir ni körda till hotellet i Reykjavik. Staden passar utmärkt för shopping och man kan hitta några riktigt bra erbjudanden på ullprodukter och andra autentiska Isländska produkter. Reykjavik är känd för att ha många bra och moderna caféer och restauranger. Reykjavik är en kompakt liten stad och det är kort avstånd mellan attraktioner, butiker och restauranger. 

GEYSIR - GULLFOSS – SYDKUSTEN

Island ProTravel Scandinavia | Geysir

I dag startar resan runt Island. Ni möter guiden i hotellets lobby efter frukost och kör mot det geotermiska området i Haukadalur. Du blir känd med Islands spektakulära underjordiska krafter genom de varma källorna i Geysirområdet. Den kända gejsern Strokkur sprutar ut imponerande mängder vatten flera gånger i timmen. När bubblan spricker och det sprutar hett vatten 20-30 meter upp i luften, bör du stå klar med kamera för att ta dagens bästa foto. Det stora och välkända vattenfallet Gullfoss är nästa stopp. Gullfoss är ett imponerande vattenfall där du fritt kan närma dig vattenfallet utan att det är farligt. Turen fortsätter längs med sykusten till Seljalandsfossen som ligger vid foten av den kända glaciären Eyjafjallajøkull. Där har du möjligheten att gå in på baksidan av vattenfallet som är en spektakulär upplevelse. Vi besöker Skogarfoss som är en av Islands största vattefall med ett fall på 60 meter och bredd på 25 meter. Skogar museet är dagens sista stopp och ger dig en insyn i lokal historia.

 

DYRHOLAEY - SKAFTAFELL - VATNAJÖKULL

Island ProTravel bild

Vi kör vidare till Dyrholaey, landets sydligaste udde. Stället är känd för sitt rika fågelliv med många havsfåglar. Från toppen av ön kan du se den stora Myrdalsjökull i norr. Vi stoppar för en vandringstur på den imponerande svarta stranden som ligger på landets sydligaste punkt. Härifrån fortsätter vi österut till Skaftafell nationalpark. Parken har blivit formad av vulkaner, glaciärer och vatten. Svartifoss är en unik naturpärla inramad av svarta lavapelare. Dagens övernattning är vid foten av Vatnajökull som är Europas största glaciär (över 8000m2).

 

GLACIÄRLAGUNEN JÖKULSARLON - ÖSTFJORDARNA

Island ProTravel bild

Dagen startar med att vi kör genom Breidamerkursandur till glaciärlagunen Jökulsarlon, där du kan se stora isberg flyta från glaciären och vidare ut på havet. Här är det möjligt att komma nära isbergen med en båttur på lagunen. Vidare passerar vi fiskelandsbyn Höfn och kör genom tunneln i Almannaskarð till Östfjordarna. Detta är den geologiskt äldsta delen av Island. Området är präglat av fjordar, branta fjäll, majestätiska toppar och rikt fågelliv. Det finns också flera minnen från forndomen i detta område.

 

EGILSTADIR - MYVATN - AKUREYRI

Island ProTravel bild

Efter en vacker tur genom djupa dalar och fjordar når vi dagens första stopp, Egilsstadir. Det är östra Islands handels centrum. Vi korsar höglandet Möðrudalur till sjön Myvatn, en av landets vackra naturpärlor. Det är också möjligt att stoppa för att bada i naturligt varma källor på Myvatn. Området runt Myvatn har en frodig vegetation och många arter av fåglar, varav några arter enbart finns där. Vi utforskar de vulkaniska områdena med pseudo kratrar, kokande lerpölar och bisarra lavaformationer i det geotermiska området Namaskard. På väg till Akureyri besöker vi det imponerande vattenfallet Godafoss, som betyder gudarnas fors.

AKUREYRI - SKAGAFJÖRDUR - BORGAFJÖRDUR

Island ProTravel bild

Dagen börjar med en kort stadsrundtur i Akureyri, huvudstaden i norr. Därefter kör vi till Skagafjordur, ett område som är känd för hästavel. Vi fortsätter till Borgarfjordur, området där sagan om Egil Skallagrimsson uppstod. Där stoppar vi vid Deildartunguhver, världens största och kraftigaste källa till varmvatten. Inte förvänta att ta ett bad, då det ångande vattnet ligger nära kokpunkten. Nästa stopp är Reykholt, hemmet till Snorre Sturlason, isländsk hövding, författare och skald som levde där på 1200 talet. Han är känd för bland annat att ha skrivit Heimskringla och läroboken Edda. För att runda av dagen, besöker vi Hraunfossar, ett 900 meter brett bälte med forsande vatten som kommer från lavaslätten och rinner ned i älven Hvita. Barnafosser ligger bredvid. Här går älven genom en smal klyfta som skapar ett kraftigt vattenfall.

BORGARFJÖRDUR - THINGVELLIR - REYKJAVIK

Island ProTravel bild

Nationalparken Thingvellir står på UNESCO världsarvslista. Här besöker vi området till Islands första parlament, det äldsta demokratiska parlamentet i världen. Det blev grundlagt år 930. Naturen på Thingvellir är speciell och vacker och här ligger landets största sjö, Thingvallavatn. Thingvellir ligger precis mitt emellan den amerikanska och europeiska kontinenten. Du kan se revan i jordskorpan som är ett tydligt tecken på hur de tektoniska plattorna glider isär. Vi ankommer Reykjavik på eftermiddagen där vi tar en stadsrundtur för att uppleva Reykjaviks höjdpunkter. Resten av dagen är till egentid. Du kan slappna av efter en upplevelserik vecka, eller utforska staden på egenhand.

Hemresa

Island ProTravel bild

I dag är det den sista dagen i Reykjavik och på Island. Transport till flygplatsen är arrangerat och du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen.

Tilläggsprodukter i detta paketet

Island ProTravel Scandinavia | SuperJeeps

Valsafari vid Akureyri

Var med på ett spännande valsafari. På Islands norra kust är man nästan alltid garanterad att se val. Det är i detta området man har bäst chans att de dessa fashinerande och enorma djuren.

Båttur på Jökullsarlon

Segla mellan tusen isberg på denna sjön. Vatnajökull är Europas största glaciär och vid en av mynningarna till den här glaciären har det bildats en sjö med flytande isberg. Man kan se över sjön från land eller man kan vara med på en båttur och komma helt nära isbergen. 

Myvatn Naturbad

Det varma vattnet stiger upp från jordens inre och samlas i en vacker bassäng. Här kan man få lugn och ro och njuta av det mineralrika vattnet. 

Den Blå Lagunen

Vid ankomst till Island kan man besöka Den Blå Lagunen. Då kan man ta buss från flygplatsen till Reykjavik via Den Blå Lagunen. Ett bad här är superhärligt efter en flygtur. 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.

 

Tour kod: 0303

Priset inkluderar

 • Flyg med Icelandair till Reykjavik t/r (ink. skatter och avgifter)
 • Transport till och från Reykjavik/Flygplats
 • Skandinavisk talande guide
 • Sju övernattningar med frukost
 • 5 x middagar (inte inkluderat första och sista dagarna i Reykjavik)
 • Entré till två muséer

Inte inkluderat

 • Entré till Den Blå Lagunen
 • Båttur i Jökullsarlon
 • Entré och handdukar i Jardbod Myvatn
 • Valskådning i Akureyri
 • Avbeställningsförsäkring (10% av det totala beloppet)