Säsong:
Hela året
Pris från:
Prisoffert
Varighet:
3 till 5 dagar
Avresa:
Varierande

DEN PERFEKTA SKOLRESAN

Prisförfrågan

En skolresa till Island är både lärorikt och spännande. Här kan klassen tillsammans uppleva kraften och effekten naturen har på vår jord. Island ligger mellan två tektoniska plattor och detta är synligt på flera ställen. På den vulkanska ön kan eleverna på nära håll känna värmen från vulkaner genom varma källor, gejsrar och kokande lera. Island är ett perfekt land att besöka för skolklasser och många olika akademiska lärandemål kan kombineras med en studieresa till Island.

 

DEN PERFEKTA SKOLRESAN

Resebeskrivning

Prisförfrågan

ANKOMST - REYKJAVIK

Island ProTravel bild

Ni flyger till Island från Stockholm, Köpenhamn, eller Göteborg (sommar) och landar på Keflavik flygplats utanför Reykjavik. På flygplatsen går det buss till Reykjavik och hotellet ni valt att bo på. 

Beroende på vilken flight skolgruppen har tagit, är det möjligt att lägga till en utflykt på dagtid om det passar. 

DEN GYLLENE CIRKEL

Island ProTravel bild

Efter en god natts sömn på hotell i Reykjavik blir klassen körda med buss ut till den vackra nationalparken och historiska platsen Thingvellir. Där blev världens första parlament grundlagt år 930. Island är ett resultat av extrem underjordisk aktivitet mellan två enorma tektoniska plattor som hela tiden är i rörelse. Vid Thingvellir kan du se visuella spår av att plattorna glider isär och hur jorden förändrar sig. Det är ett stort synligt hack i jordskorpan. Från Thingvellir går turen vidare till en 3000 år gammal vulkansk krater, Kerid. Ni besöker det imponerande vattenfallet Gullfoss, som är Islands mest berömda vattenfall. Det är ett spektakulärt syn. Enbart några få minuter från forsen ligger Geysir. Här får du verkligen känna på jordens krafter på nära håll. Islands mest aktiva gejser, Strokkur, sprutar ut imponerande kaskader av vatten 20-30 meter upp i luften var sjätte minut.

På väg tillbaks till Reykjavik kan ni stoppa på Skalholt, ett kulturellt och politiskt center som har hållt biskopsråd sedan år 1056 eller så kan ni stoppa vid det toppmoderna geometriska kraftverket som produscerar värme och ström till Island. Detta är ett perfekt ställe att stoppa för de som har lärt om produktion av förnybar energi i både samhällskunskap och naturkunskap. 

På kvällen serveras det middag på hotellet.

REYKJANES HALVÖN

Island ProTravel bild

Efter frukost blir det avresa klockan 9.00. Idag får eleverna uppleva autentisk Isländsk kultur som stammar från det norska fiskesamhället. Bussen kör längs med kusten som är omringad av lavafjäll och vulkanskt landskap. Längs med den taggiga och branta kustlinjen är det ett rikt fågelliv och fauna. Nästa stopp är Krisuvik som är ett område med kraftiga varma källor och dampande lerpölar. På väg tillbaks kör bussen till Alftanes-halvön och Bessastadir, där man finner bostaden till Islands president.

Middag serveras på hotellet. 

SÄND OSS EN OFÖRPLIKTANDE PRISOFFERT

Prisförfrågan

Hemresa

Island ProTravel bild

Hemresan startar tidligt och bussen plockar upp er på morgonen och kör er direkt till flygplatsen Keflavik. Om det är sen ankomst första dagen och sen avresa sista dagen, kan ni ta ett bad i en av Islands månge varma källor på väg till eller från flygplatsen.

BEHÖVER NI YTTERLIGARE EN DAG?

Island ProTravel bild

Efter en tidig frukost på hotellet blir det avresa kl. 08.30 för en heldags utflykt till Sydkusten. Med egen buss och svensktalande guide går turen förbi vackra landbruksområden, med utsikt mot Islands majestätiska fjäll och vulkaner; Den snötäckta Hekla, Islands mest aktiva vulkan och den istäckta stratovulkanen Eyjafjallajökul. Vi kör genom ett område som är känd från vikingahistoriens Njåls saga. Det blir ett stopp vid Seljalandsfoss, ett imponerande vattenfall, där det är möjligt att gå bakom vattenfallet. Skògarfoss ligger i närheten och är ett av Islands största vattenfall med sitt 25 meter breda och 60 meter höga fall. Om vädret tillåter, kör vi till halvön Dyrholaey, landets sydligaste udde. Därifrån ser vi den svarta lavasanden och de imponerande klippformationerna Reynisdrangar. Legenden säger att de blev till då två troll drog ett tremastat skepp mot land. På tilbakavägen är det möjligt att besöka glaciären Myrdalsjokull, med förutsättning att vädret och vägförhållanden tillåter det. Den lokala guiden som känner förhållandena beslutar detta.

Gemensam middag på hotellet. 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.

 

Tour kod: 0402

Priset inkluderar

  • Flyg tur/ retur Island inkl. skatter och avgifter
  • Transport till och från Reykjavik/Flygplats
  • Den Gyllene Cirkel
  • Övernattning med frukost

Inte inkluderat

  • Anslutningsflyg
  • Den Blå Lagunen
  • Mat och dricka utöver frukost
  • Utflykter annat än det som är specificerat