Säsong:
Maj - September
Pris från:
9670,- Per person
Varighet:
8 dagar/7 nätter
Avresa:
Varje dag!

8 dagar på södra Island

Prisförfrågan

Södra Island har verkligen allt – spektakulära vattenfall, vackra stränder, aktiva vulkaner, glaciärer, varma källor, gejsrar och inte minst vänliga islänningar! Några dagar på sydkusten ger dig minnen för resten av ditt liv. 

Om du vill ha en avkopplande, men innehållsrik semester, är Island den perfekta destinationen för dig. Du kan njuta av en vecka på södra Island i ditt eget tempo och uppleva många av Islands höjdpunkter. Det som är så fint med Islands södra kust är att man har en bas och så kör man runt till de olika attraktionerna. Många av attraktionerna ligger 1-2 timmar med bil från stugan. Alla våra stugor är utrustade med standard faciliteter som badrum, toalett och kök med full utrustning.  

Denna turen passar väldigt bra för barnfamiljer eller mindre grupper.

8 dagar på södra Island

FÅ RABATT PÅ BENSIN!

Island ProTravel bild

I samarbete med Europcar kan vi nu erbjuda alla våra resenärer 3 ISK rabatt per liter bensin när du tankar på alla N1 bensinstationer på Island.

När du hämtar ut bilen på Island, får du ett kort som du måste använda när du tankar. Kom ihåg att ta med dig kortet.

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst – Den Blå Lagunen – Södra Island

Island ProTravel Scandinavia | Birta

När ni anländer Keflavik flygplats, hämtar ni hyrbilen på flygplatsen och kör mot den fantastiska Blå Lagunen. Här kan ni simma runt i det varma mineralrika vattnet. Lämna vardagsstressen hemma och njut av något kallt från baren. Du kan också unna dig en massage om du önskar det. Kom ihåg att entré till den Blå Lagunen måste beställas i förväg och att inte entré är inkluderat i detta paket.

Efter ett bad i den Blå Lagunen kör ni vidare till Thingvellir. Här blev det första alltinget i världen genomfört år 930 och står starkt i Islands kultur och historia. Från parlamentsområdet har ni fin utsikt över Thingvallavatn och det unika naturlandskapet. Från Thingvellir kör ni vidare till det stora och kraftiga vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet är absolut värt ett besök också för de som sett många vattenfall. Turen går vidare mot den imponerande Geysir. Den kokande varma källan sprutar regelbundet vatten flera meter upp i luften.

Vi rekommenderar också att ni gör ett stopp vid gården Efstidalur (ca. 10 minuter från Laugarvatn-området). Här kan du njuta av en god middag eller bara smaka på hemlagad glass.  

Efter ett härligt bad och lite sightseeing kör ni vidare söderut mot stugan ni skall bo i.

 

Höjdpunkter på sydkusten

Island ProTravel Scandinavia | Seljalandsfoss

Ni kan välja mellan många olika aktivteter medan i bor på södra Island. Här nedanför tipsar vi om många olika utflykter som ni kan ta med utgångspunkt från er stuga.  

Den Gyllene Cirkeln
Kör till Thingvellir Nasjonal Park som ligger på UNESCOS världsavslista. Det var här det första Alltinget blev avhållt för över 1000 år sedan. Här kan du njuta av utsikten över det klara vattnet i Thingvallavatn som är en sjö som ligger mellan den Europeiska och Amerikanska kontinentalplattan. Detta är ett perfekt ställe för att dyka om man önskar det. Efter ett besök i detta historiska område går vägen vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Här kommer man helt nära vattenfallet och man kan känna backen vibera under fötterna. Det stora vattenfallet är ett imponerande syn och är ofta avbildad i nyhetsartiklar som handlar om Island. Turen går vidare till den helt unika Geysir. Denna kokande varma källan sprutar vatten många meter upp i vädret och det är verkligen ett imponerande syn. Var klar med kameran, för gejsern säger inte när den skall spruta ut vatten upp i luften. Följ också med på vindriktningen för du kan bli våt! Ta gärna ett kvällsbad i den mindre kända men populära Hemliga Lagunen. Här kan ni njuta av det varma vattnet i lugna omgivningar. Kom ihåg att ta med handdukar och badkläder.  

Vattenfall och svarta lavastränder
Från vulkanen Heklas fot är det värt att ta en tur till älven Thjorsa. De första som kom till Island bosatte sig i detta område. Här kan du besöka den rekonstuerade gården Stöng. Den orginala gården blev förstörd av ett våldsamt vulkanutbrott år 1104. Det är i denna dalen som många scener av den populära TV-serien Game of Thrones blivit inspelade. Kör mot de två imponerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogarfoss. Dessa vattenfall har vart med i många filmer och bilder som bland annat en musikvideo av Justin Bieber som har över 400 miljoner visningar på YouTube.
Om ni kör vidare österut passerar ni den berömda vulkanen Eyjafjallajökull, som stoppade nästan all flygtrafik i Europa år 2010 efter ett våldsamt vulkanutbrott. Efter vulkanen kommer ni till Reynisfjara som är en svart lavastrand. Här har ni utsikt mot Reynisdrangar och Dyrholaey. Reynisdrangar är stora lavastenformationer ute i havet. Kör till halvön Dyrholaey för att få en fin utsikt och de bästa fotografierna.  

Skaftafell – Jökulsarlon
Från stugan passerar ni Vik och kör vidare till Skeidara som är en svart lavastenstrand. Precis vid ringvägen ligger Skaftafell nationalpark. Fjällen här påminner om de franska Alperna och bildades av kraftiga vulkanutbrott, glaciärer, vatten, väder och vind för tusentals år sedan. Här kan ni går upp till Europas största glaciär; Vatnajökull och till det vackra vattenfallet Svartifoss. Vattenfallet är omringat av speciella lavastenar. Stenarna är femkantade pelare som står tätt på varandra. Detta är ett väldigt unikt fenomen som sker där lava möter vatten under rätt omständigheter.  
Vid glaciärens fot har det bildats en sjö av glaciärvatten och i vattnet flyter det stora och små isberg. Här kan ni ta en tur ut med båt för att se på isen på nära håll. På den svarta lavastranden i närheten ligger det vita isklumpar som också är ett unikt syn.  

Vestmannaöarna
Inte långt ifrån Hella ligger hamnen Landeyar. Här kan du parkera bilen och stiga ombord på färgan till Västmannaöarna. Det tar ca. 35 minuter ut till ön. Vestmannaöarna bildades av flera våldsamma vulkanutbrott för över 10,000 år sedan. Den yngsta av öarna dök upp från havet år 1963. Heimaey är den enda ön som är bebodd och invånarna lever i konstant rädsla för nya utbrott. År 1973 evakuerades hela ön då vulkanen Helgafell plötsligt exploderade. På många platser på Heimaey kan du fortfarande se skador från vulkanen. Flera hus låg begravda under aska och lava. Vi rekommenderar att ni blir med på en guidad tur runt öarna antingen med buss eller båt. På eftermiddagen tar färgan er tillbaks till Landeyar.

Seljavallalaug
Besök Islands äldsta utomhusbassäng. Bassängen ligger i en smal dal under den kända Eyjafjallajökull. Seljavallalaug byggdes år 1923 av några visionärer som önskade att ge befolkningen möjligheten att lära sig simma. Från parkeringsplatsen vandrar ni i ca. 15-20 minuter mot änden av dalen och till slut ser ni bassängen bakom ett hörn. Kom ihåg att ta med badkläder och handdukar om ni vill ta ett bad.  

Solheimasandur
Se det amerikanska varutransportflyget som störtade på den svarta lavastranden efter 2.a världskriget. Stranden är berömd för sina många färger, från mörkgrön, rödaktiga gråfärger och är helt svart när den är våt. Det är ett fantastiskt syn när den blandar sig med vågor från Atlanten.  

Reykjavik
Huvudstaden på Island ligger inte långt från stugan och att ta en tur till staden är absolut rekommenderat. Bli känd med den nordligaste huvudstaden i världen och de gömda pärlorna. Reykjavik har många bra caféer, restauranger, barer och shoppingmöjligheter. Det bästa sättet att uppleva den gamla staden på är att promenera längs med huvudgatan Laugavegur, ned till hamnen och upp till Hallgrímskirkja för att få en panoramautsikt över staden.

 

Hemresa

Island ProTravel bild

Checka ut av stugan och kör norrut mot flygplatsen. Här kan ni stoppa inom Reykjavik innan avresa. Lämna hyrbilen på flygplatsen i god tid innan ni flyger hem.

Pris per person

biltyp - Högsäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 22,400,- 12,830,- 10,320,- - 8,360,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 23,860,- 13,560,- 10,810,- 10,410,- 8,360,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 25,420,- 14,340,- 11,330,- 10,790,- 8,360,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 29,500,- 16,380,- 12,690,- 11,820,- 8,360,-
biltyp - Lågsäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 20,450,- 11,860,- 9,670,- - 8,360,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 21,080,- 12,170,- 9,880,- 9,710,- 8,360,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 22,920,- 13,090,- 10,490,- 10,170,- 8,360,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 25,230,- 14,250,- 11,260,- 10,750,- 8,360,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Högsäsong: 15.06. - 19.08.

Lågsäsong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.


Priserna kan variera beroende på tillgänglighet.

 

Tour kod: 1404

Priset inkluderar

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Hyrbil i 7 dagar inkl moms, obegränsad km och CDW-försäkring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • 7 nätter på privat stuga med dusch / wc
 • Islandskarta med övernattningsstälet markerat
 • App med detaljerade vägatlas

Inte inkluderat

 • Avbeställningsförsäkring
 • Bensin
 • Reseförsäkring
 • Ytterligare CDW försäkring
 • Valfria utflykter
 • Andra måltider än angivna