Säsong:
Maj-September
Pris från:
14,220,- Per person
Varighet:
10 dagar/9 nätter
Avresa:
Dagligen

Island runt på 10 dagar

Prisförfrågan

Denna rundresan tar dig till Islands stora sevärdheter. Ringväg 1 har i många år varit populär bland turister. Den slingrar sig runt på Island och passerar flera stora sevärdheter. Majestätiska fjäll, varma källor, mäktiga vattenfall, aktiva vulkaner, vackra fjordar och spännande valsafari är bara något av det du får uppleva. Vikingarna har satt sin stämpel på Island och du kan besöka flera kulturhistoriska platser. Efter en dag med många upplevelser, är det behagligt med en övernattning på hotell eller pensionat. Rundresan på 10 dagar ger dig tid att njuta av upplevelserna som du möter längs vägen. I tillägg får du tid att uppleva Reykjavik som är världens nordligaste huvudstad.

Island runt på 10 dagar

FÅ RABATT PÅ BENSIN!

Island ProTravel bild

I samarbete med Europcar kan vi nu erbjuda alla våra resenärer 3 ISK rabatt per liter bensin när du tankar på alla N1 bensinstationer på Island.

När du hämtar ut bilen på Island, får du ett kort som du måste använda när du tankar. Kom ihåg att ta med dig kortet.

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst – Den Blå Lagunen – Reykjavik

Island ProTravel bild

När du ankommer Keflavik flygplats hämtar du hyrbilen på flygplatsen och kör mot den fantastiska Blå Lagunen. Här kan du simma runt i det varma och mineralrika vattnet. Lämna vardagsstressen och njut av något kallt från baren. Du kan också unna dig en massage om du önskar det. Kom ihåg att entrén till den Blå Lagunen måste förhandsbeställas och att entrén inte är inkluderat i detta paket.  

Från lagunen kör ni vidare till Reykjavik. Staden bjuder på mysiga caféer, restauranger, barer och bra shopping. Utforska stadens många små pärlor, men kanske det viktigaste av allt är att promenera upp till Hallgrímskirkja, för att få en fin utsikt över staden och fjällen i närheten.  

 

Den Gyllene Cirkeln

Island ProTravel bild

Kör till Thingvellir Nasjonal Park som ligger på UNESCOS världsavslista. Det var här det första Alltinget blev avhållt för över 1000 år sedan. Här kan du njuta av utsikten över det klara vattnet i Thingvallavatn. Efter ett besök i detta historiska område går vägen vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Här kommer man helt nära vattenfallet och man kan känna backen vibera under fötterna. Turen går vidare till den helt unika Geysir. Denna kokande varma källan sprutar vatten många meter upp i vädret och det är verkligen ett imponerande syn. Följ med på vindriktningen för du kan bli våt!

Vi rekommenderar att du tar lunchen på Efstidalur, ett drivhus som använder värmen från backen för att skapa det ultimata klimatet för att dyrka tomater och örter. De har också en mycket god hemlagad glass.  

Den Hemliga Lagunen ligger i detta område och det är möjligt att ta ett bad. Här är det inte så många besökande och vattnet är inte blått men det är varmt och full av sunda mineraler. Det känns skönt att bada här.

Vik

Island ProTravel bild

Ni kan starta dagen med ett morgonbad i den Hemliga Lagunen under bar himmel. Vattnet är naturliga uppvärmt av den geotermiska grunden och håller 40 grader. Här ligger också gården Fridheimar som serverar lunch mellan kl. 12.00-16.00. På gården kan ni njuta av hemlagade lunchrätter med tomater och örter som blir dyrkade i växthuset. Här använder gården värmen från backen för att ge växterna det bästa klimatet för att odla tomater.  

Från foten av vulkanen Heklas är det väl värt att ta en tur till älven Thjorsa. De första bosättningarna på Island låg i denna dalen och du kan bland annat besöka gården Stöng som numer är en rekonstruktion av gården som år 1104 blev täckt av vulkanisk aska och lava. Gården var en av många som blev begravda under vulkanutbrottet. I denna dalen är flera scener från den populära serien Game of Thrones inspelade och området kan vara av stort intresse för entutiaster. På turen söderut till Vik får du se de två imponerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogarfoss. Detta är två av Islands vackraste vattenfall. Om du är modig, kan du följa stigen som går bakom Seljandsfossen, men kom ihåg att ha på dig regnkläder för du kommer helt klart att bli våt.  

På vägen mot Vik får ni se den väldskända Eyjafjallajökull som tog värlkden med storm år 2010 efter det kraftiga vulkanutbrottet som stannade det mesta av flygtrafik i hela Europa. 

När ni till slut kommer helt fram till Vik ser ni den svarta stranden Reynisfjara. Stranden har många fina lavasten formationer som skapats av vulkanisk aktivitet genom tusenvis av år. I havet ser ni också de stora basaltformade klipporna Reynisdrangar. Området har ett rikt fågelliv och varje fågelskådarantutiast blir fashinerad av detta område. Det är speciellt Lunnefågeln som håller till här, så se till att ha kameran beredd för att fotografera både fåglar och utsikt. 

 

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Skaftafell

Längs med Ringvägen ligger nationalparken Skaftafell. Fjällen påminner om de franska Aplerna och bildades av kraftig vulkansk aktivitet, glaciärer och vatten. I nationalparken ligger vattenfallet Svartifoss, som är en av de mest populära attraktionerna i parken. Svartifoss är ett unikt vattenfall omringat av svara lavapelare. Stenpelarna är ett naturfenomen som finns i områden med större geotermisk aktivitet som är väldigt fashinerande att se. 

Höfn – Östfjordarna

Island ProTravel bild

Från fiskebyn Höfn kör du genom de långa dalarna längs med Östfjordarna. Detta är geologiskt sett  det äldsta området på Island. Detta är att område med fjordar, branta fjällsidor, majestätiska fjälltoppar, rikt fågelliv och gamla minnen.

I Djupavogur ligger «Äggen i Gledivik» som är en rad med stenskulpturer bestående av 34 stora stenägg placerade vid havet. Man kan också ta en båttur från Djupavogur till ön Papey. På ön finns det många olika fågelarter. Den mest kända fågeln är Lunnefågeln. Ni kan också besöka Petras stenmuseum i Stöðvarfjörður. Samlingen är en privat samling av sällsynta siländska mineraler.  

Vägen vidare går norrut till Egilsstadir. Om ni har tid i slutet av dagen rekommenderar vi att ni kör mot Eskifjordur, som kanske är den vackraste fjorden på östra Island. Här ligger små röda fiskebyar i havskanten som används av fiskarna i området.  

En fin kvällstur kan vara upp till forsen Hengifoss vid Hallormsstadur.

Egilsstadir – Mývatn – Akureyri

Island ProTravel bild

Från Egilsstadir kör ni genom de obebodda och ökenliknande områdena i Möðrudalsöræfi för att besöka attraktionerna i nordöst. Utforska området runt sjön Mývatn. Detta är ett aktivt vulkanskt område med pseudokratrar, svavelkällor och bisarra lavaformationer, samt gröna, frodiga och dyrkbara åkrar. Denna regionen är också känd för ett fantastisk fågelliv. Höjdpunkterna i närheten av Mývatn är det välkända området Dimmuborgir och det geotermiska området Námaskarð.

Avsluta dagen med ett härligt bad i den varma källan som påminner om Den Blå Lagunen. Vattnet är blått och mineralrikt och ger en härlig känsla i både kropp och själ.

Dettifoss – Husavik - Akureyri

Island ProTravel bild

Genom det imponerande landskapet i nord går «Diamond Circle». Denna rundan tar dig till den dramatiska Tjörneshalvön och Husavik, Ásbyrgi, Jökulsá dalen och vidare till Europas kraftigaste vattenfall Dettifoss. Med en bredd på 100 meter och ett fall på 45 meter, är det ett spektakulärt syn. Här känner du backen viberara under fötterna.

Vidare går turen till Ásbyrgi som är en hästskoformad dal med fina vandringsmöjligheter samt en vacker sjö mitt i dalen. Från Ásbyrgi kör ni vidare till Husavik. Vi rekommenderar en tur ut med båt för att uppleva de enorma valarna på nära håll. I detta område ser man nästan garanterat val och är den bästa platsen på hela Island för valskådning. Från båten har du också fin utsikt över Islands norra kust. Efter ett besök i Husavik tar vägen er vidare till  Godafoss. Detta imponderande vattenfall ligger längs vägen till Akureyri, som är den största staden på norra Island. 

Akureyri – Borgarfjörður

Island ProTravel bild

Från Akureyri går vägen vidare västerut och mot Skagafjördur-området. Här finns det många attraktioner och området är bland annat känd för avel av Islandshästar. I närheten ligger det fashinerande folkmuséet Glaumbær. Här kan du se traditionell isländsk arkitektur.

Här kan man rida på Islandshäst, vandra och uppleva river rafting. I Víðidalur ligger den vackra  Kolugljúfur-klyftan med sitt fantastiska vattenfall Kolufossar. I detta område ligger den fantastiska klippan Hvítserkur. Turen fortsätter västerut mot Borgarfjördur.

Borgarfjörður – Reykjavik

Borgarfjorder

Dagen startar med en tur till Raeykjaholt som är platsen där Snorri Sturluson växte upp på 1200-talet. Mannen är en känd författare och har skrivit Heimskringla och norska kungasagor. I närheten av Reykholt ligger Húsafell. Här kan ni bli med på en tur till Langjökull och in i en människoskapad grotta i glaciären. Bredvid Húsafell ligger också de två vackra vattenfallen Barnafossar och Hraunfossar.

På väg till Borgarnes kan ni stoppa vid Deildartunguhver som är Europas största geotermiska varmvattenskälla. Det produceras 150 liter med kokande vatten per sekund. Det ångande vattnet påminner oss om jordens inre krafter. Vid kraftverket ligger också Krauma Spa.

På eftermiddagen kommer ni till Reykjavik där resan avslutas. Bli känd med huvudstaden innan ni reser hem. I den gamla delen av staden finns det bra shopping, mysiga caféer, restauranger i världsklass och spännande gammaldags arkitektur. Promerera också upp till Hallgrímskirkja. Från toppen av klocktornet har ni en panoramautsikt över hela staden och fjällen i närheten.

 

Reykjavik - Hemresa

Island ProTravel bild

Reykjavik har många intressanta sevärdheter att bjuda på. Du kan lägga upp dagen som du vill beroende på när ditt flyg hem går. Lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen i Keflavik och checka in för att flyga tillbaka till Sverige!
 

Pris per person

biltyp - Högsäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 27,880,- 17,720,- 15,050,- - 10,010,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 29,760,- 18,660,- 15,680,- 15,930,- 10,010,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 31,760,- 19,660,- 16,340,- 16,430,- 10,010,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 37,020,- 22,280,- 18,090,- 17,750,- 10,010,-
biltyp - Mellansäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 25,380,- 16,470,- 14,220,- - 10,010,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 26,190,- 16,870,- 14,480,- 15,040,- 10,010,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 28,550,- 18,050,- 15,270,- 15,630,- 10,010,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 31,520,- 19,540,- 16,260,- 16,370,- 10,010,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Högsäsong: 15.06. - 19.08.

Mellansäsong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.


Priserna kan variera beroende på tillgänglighet.

 

Tour kod: 1402

Priset inkluderar

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Hyrbil i 9 dagar inkl moms, obegränsad km och CDW-försäkring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • 9 nätter på 3-stjärnors hotell eller gästhus med dusch / wc
 • Frukost 9 dagar
 • Islandskarta med övernattningsstälet markerat
 • App med detaljerade vägatlas

Inte inkluderat

 • Avbeställningsförsäkring
 • Bensin
 • Reseförsäkring
 • Ytterligare CDW försäkring
 • Valfria utflykter
 • Andra måltider än angivna