Säsong:
Maj - September
Pris från:
11,820,- Per person
Varighet:
8 dagar/7 nätter
Avresa:
Varje dag!

Island runt på 8 dagar - kör själv

Prisförfrågan

Denna kör själv resa runt Island tar dig till de mest kända och vackra naturattraktionerna längs med Ringvägen. Varje dag övernattar ni på natursköna platser antingen på hotell eller gårdar. Denna resa är den mest populära bilsemestern på Island. 

Island runt på 8 dagar - kör själv

FÅ RABATT PÅ BENSIN!

Island ProTravel bild

I samarbete med Europcar kan vi nu erbjuda alla våra resenärer 3 ISK rabatt per liter bensin när du tankar på alla N1 bensinstationer på Island.

När du hämtar ut bilen på Island, får du ett kort som du måste använda när du tankar. Kom ihåg att ta med dig kortet.

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst – Den Blå Lagunen – Sydkusten

Island ProTravel bild

När ni anländer Keflavik flygplats, hämtar ni hyrbilen på flygplatsen och kör mot den fantastiska Blå Lagunen. Här kan ni simma runt i det varma mineralrika vattnet. Lämna vardagsstressen hemma och njut av något kallt från baren. Du kan också unna dig en massage om du önskar det. Kom ihåg att entré till den Blå Lagunen måste beställas i förväg och att inte entré är inkluderat i detta paket. 

Efter ett bad i den Blå Lagunen kör ni vidare till Thingvellir. Här blev det första alltinget i världen genomfört år 930 och står starkt i Islands kultur och historia. Från parlamentsområdet har ni fin utsikt över Thingvallavatn och det unika naturlandskapet. Från Thingvellir kör ni vidare till det stora och kraftiga vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet är absolut värt ett besök också för de som sett många vattenfall. Turen går vidare mot den imponerande Geysir. Den kokande varma källan sprutar regelbundet vatten flera meter upp i luften. Vi rekommenderar också att ni gör ett stopp vid gården Efstidalur (ca. 10 minuter från Laugarvatn-området). Här kan du njuta av en god middag eller bara smaka på hemlagad glass.

Vik

Island ProTravel bild

Ni kan starta dagen med att besöka den mindre besökta Hemliga Lagunen. Här är inte vattnet blått som i Den Blå Lagunen, men det är absolut ett härligt morgonbad i ca 40 graders värme under bar himmel. Vattnet är naturligt uppvärmnt av den geotermiska grunden. Här ligger också gården Fridheimar som serverar lunch mellan kl. 12.00 – 16.00. Här kan ni välja bland hemlagade lunchrätter med tomater och örter som dyrkas i växthuset. Gården använder värmen från backen för att ge plantorna det bästa klimatet för att dyrka tomater.

Från vulkanen Heklas fot är det väl värt att ta en tur till älven Thjorsa. De första bosättningarna på island låg i denna dalen och ni kan besöka bland annat gården Stöng, som numer är en rekonstruktion av gården som år 1104 blev täckt av vulkansk aska och lava. Gården var en av många som blev begravd under vulkanutbrottet. I denne dalen utspelar sig många av scenerna från den populära serien Game of Thrones och för entutiaster kan detta område vara speciellt intressant.  
På turen söderut till Vik ser ni de två imponerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogarfoss. Dessa är två av Islands vackraste vattenfall. Om ni vågar, kan ni följa stigen som går bakom Seljalandsfossen, men kom ihåg att ta med regnkläder för du blir garanterat blöt.

På vägen mot Vik får ni se den världsbesrömda Eyjafjallajökull som som år 2010 hade ett kraftigt vulkanutbrott som stoppade nästan all flygtrafik i hela Europa.

När ni till slut ankommer Vik, ser ni den svarta stranden Reynisfjara. Stranden har flera vackra lavasten formationer som vulkanisk aktivitet har skapat genom tusentals år. De basaltformade kampstenarna Reynisdrangar stiger mäktigt upp ur havet. Området har ett rikt fågelliv och fågelskådarentutiaster blir garanterat fashinerade av detta område. Det är speciellt Lunnefågeln som håller till här så ta fram kameran och fotografera både fåglar och utsikt.

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Island ProTravel bild

Längs med Ringvägen ligger Skaftafell nationalpark. Fjällen påminnerom de Franska Alperna och har bildats av kraftig vulkansk aktivitet, glaciärer och vatten. I nationalparken ligger vattenfallet Svartifoss, som är en av de mest populära attraktionerna i parken. Svartifoss är ett unikt vattenfall omringat av svara lavapelare. Stenpelarna är ett naturfenomen som finns i områden med större geotermisk aktivitet som är väldigt fashinerande att se.  

Inte så långt ifrån nationalparken ligger också Europas största glaciär som heter Vatnajökull. Vid glaciärens fot har det bildats en sjö med isberg som flyter omkring. Sjön har fått namnet Jökulsarlon och här kan du uppleva isbergen på nära håll genom att ta en båttur ut på vattnet. Denna naturattraktion är en av höjdpunkterna denna dagen och ett stopp här är ett måste. Vi rekommenderar också att ni tar turen till det som kallas för Diamond Beach och som ligger vid Jökulsarlon. Här ligger det kristallklara isklumpar som smälter på en helt svart lavastrand.  

Om ni har tid kan ni ta turen till kusten utanför staden Höfn. Här är det fantastisk utsikt över det mest fotograferade fjället på Island som heter Vestrahorn.

Höfn – Östfjordarna

Isberg

Från fiskebyn Höfn kör du genom de långa dalarna längs med Östfjordarna. Detta är geologiskt sett  det äldsta området på Island. Detta är att område med fjordar, branta fjällsidor, majestätiska fjälltoppar, rikt fågelliv och gamla minnen. 

I Djupavogur ligger «Äggen i Gledivik» som är en rad med stenskulpturer bestående av 34 stora stenägg placerade vid havet. Man kan också ta en båttur från Djupavogur till ön Papey. På ön finns det många olika fågelarter. Den mest kända fågeln är Lunnefågeln. Ni kan också besöka Petras stenmuseum i Stöðvarfjörður. Samlingen är en privat samling av sällsynta Isländska mineraler.  

Vägen vidare går norrut till Egilsstadir. Om ni har tid i slutet av dagen rekommenderar vi att ni kör mot Eskifjordur, som kanske är den vackraste fjorden på östra Island. Här ligger små röda fiskebyar i havskanten som används av fiskarna i området.  

En fin kvällstur kan vara upp till forsen Hengifoss vid Hallormsstadur.

Egilsstadir – Mývatn – Akureyri

Island ProTravel bild

Från Egilsstadir kör ni genom de obebodda och ökenliknande områdena i Möðrudalsöræfi för att besöka attraktionerna i nordöst. Utforska området runt sjön Mývatn. Detta är ett aktivt vulkanskt område med pseudokratrar, svavelkällor och bisarra lavaformationer, samt gröna, frodiga och dyrkbara åkrar. Denna regionen är också känd för ett fantastisk fågelliv. Höjdpunkterna i närheten av Mývatn är det välkända området Dimmuborgir och det geotermiska området Námaskarð. Avsluta dagen med ett härligt bad i den varma källan som påminner om Den Blå Lagunen. Vattnet är blått och mineralrikt och ger en härlig känsla i både kropp och själ. Ni övernattar i Mývatn-området i två nätter.  

Precis utanför Akureyri har man bäst möjlighet för att se val och om du har tid rekommenderar vi att du tar en båttur för att se de enorma djurerna på nära håll.

Akureyri – Borgarfjörður

Island ProTravel bild

Från Akureyri går vägen vidare västerut och mot Skagafjördur-området. Här finns det många attraktioner och området är bland annat känd för avel av Islandshästar. I närheten ligger det fashinerande folkmuséet Glaumbær. Här kan du se traditionell isländsk arkitektur. 

Här kan man rida på Islandshäst, vandra och uppleva river rafting. I Víðidalur ligger den vackra  Kolugljúfur-klyftan med sitt fantastiska vattenfall Kolufossar. I detta område ligger den fantastiska klippan Hvítserkur.

Borgarfjörður – Reykjavik

Island ProTravel bild

Dagen startar med en tur till Reyjkholt som är platsen där Snorri Sturluson växte upp på 1200-talet. Mannen är en känd författare och har skrivit Heimskringla och norska kungasagor. I närheten av Reykholt ligger Húsafell. Här kan ni bli med på en tur till Langjökull och in i en människoskapad grotta i glaciären. Bredvid Húsafell ligger också de två vackra vattenfallen Barnafossar och Hraunfossar.

På väg till Borgarnes kan ni stoppa vid Deildartunguhver som är Europas största geotermiska varmvattenskälla. Det produceras 150 liter med kokande vatten per sekund. Det ångande vattnet påminner oss om jordens inre krafter. Vid kraftverket ligger också Krauma Spa.

På eftermiddagen kommer ni till Reykjavik där resan avslutas. Bli känd med huvudstaden innan ni reser hem. I den gamla delen av staden finns det bra shopping, mysiga caféer, restauranger i världsklass och spännande gammaldags arkitektur. Promerera också upp till Hallgrímskirkja. Från toppen av klocktornet har ni en panoramautsikt över hela staden och fjällen i närheten. 

Reykjavik – Hemresa

Island ProTravel bild

Vakna till en god frukost i Reykjavik innan ni kör mot flygplatsen och er flight hem. Hyrbilen lämnar ni på flygplatsen. 

Pris per person

biltyp - Högsäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 22,570,- 14,510,- 12,470,- - 8,360,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 24,030,- 15,240,- 12,950,- 13,080,- 8,360,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 25,590,- 16,020,- 13,470,- 13,470,- 8,360,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 29,680,- 18,070,- 14,840,- 14,490,- 8,360,-
biltyp - Mellansäsong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. liknande) 20,630,- 13,540,- 11,820,- - 8,360,-
Kat. B - VW Golf (el. liknande) 21,250,- 13,850,- 12,030,- 12,390,- 8,360,-
Kat. N - Skoda stw. (el. liknande) 23,090,- 14,770,- 12,640,- 12,850,- 8,360,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. liknande) 25,400,- 15,930,- 13,410,- 13,430,- 8,360,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Högsäsong: 15.06. - 19.08.

Mellansäsong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

 

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar.


Priserna kan variera beroende på tillgänglighet.

 

Tour kod: 1401

Priset inkluderar

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Hyrbil i 7 dagar inkl moms, obegränsad km och CDW-försäkring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • 7 nätter på 3-stjärnors hotell eller gästhus med dusch / wc
 • Frukost 7 dagar
 • Islandskarta med övernattningsstälet markerat
 • App med detaljerade vägatlas

Inte inkluderat

 • Avbeställningsförsäkring
 • Bensin
 • Reseförsäkring
 • Ytterligare CDW försäkring
 • Valfria utflykter
 • Andra måltider än angivna