Säsong:
September - April
Pris från:
5699,- Per person
Varighet:
4 dagar / 3 nätter
Avresa:
Varje dag!

FYRA DAGARS TUR MED MED NORRSKEN PÅ MENYN!

Prisförfrågan

Tänk dig en stjärnklar vinternatt, med norrsken som dansar över stjärnhimlen. Tänk att du först upplevt de varma källorna och Islands barska natur. Norrskenet blir som en grand finale! Island ligger perfekt till för att uppleva det vacka ljusspelet Aurora Borealis, som utan tvivel är ett av naturens mest storslagna händelser. Norrsken kan ses över Island från september till april. Unna dig några spännande dagar i och runt Reykjavik! Reykjavik är en perfekt bas för att utforska ön. Utan att du måste packa resväskan, kan du ta dagsturer till landets vackraste platser. Denna turen inkluderar en utflykt där du kan uppleva Islands spektakulära norrsken. Reseperiod oktober-april.

FYRA DAGARS TUR MED MED NORRSKEN PÅ MENYN!

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst - Den Blå Lagunen - Reykjavik

Island ProTravel Scandinavia | Harpa

Ni flyger till Island från Arlanda eller Köpenhamn och landar på Keflavik flygplats utanför Reykjavik. På flygplatsen går det buss till Den Blå Lagunen och när ni blivit  varma i kroppen efter ett härligt bad, går turen vidare till Reykjavik och hotellet ni skall bo på. 

När ni ankommer hotellet har ni resten av dagen till fri disposition och kan utforska stadens många pärlor. Reykjavik har bra shopping och du finner många produkter här som inte finns på andra ställen. Reykjavik är känd för många moderna och speciella caféer och barer. Det finns restauranger av alla slag och om du behöver hjälp till att välja, kan vi så klart hjälpa dig med det. 

3 olika prisklasser

22 Hill Hotel

Bara 100 meter från huvudgatan kan du övernatta i lugn och ro i behagliga och moderna rum med höghastighets WiFi. På morgonen kan du njuta av hotellets frukostbuffé. Rummen är utrustade med strykjärn, hårtork, TV, kaffe och te. På första våningen ligger The Potturinn och Pannan restaurang som serverar traditionell isländsk mat med en internationell touch. Lunch serveras också här. Receptionen är öppen dygnet runt och närmaste busshållsplats ligger 500 meter från hotellet.

Skuggi Hotell

Skuggi Hotell Reykjavik ligger 140 meter från Laugavegur (gågatan) i Reykjavik, 500 meter från Hallgrimskirkja och 1,5 kilometer från Harpa konserthus. I området finns det många barer och restauranger, i tillägg har hotellet en egen bar. Hotellet erbjuder parkering. Receptionen är öppen dygnet runt och erbjuder uthyrning av cykel. Hotellet har en stjärnranking på 3, men är väldigt modernt och nytt.

Foss Hotell Reykjavik

Detta stilfulla hotellet med 16 våningar, har fin utsikt över staden och havet. Fosshotel Reykjavik har många faciliteter som bland annat träningscenter, Concierge, bankomat, dygnet runt öppen reception mm. Alla rum har TV, Internet, modern interiör och safe. Hotellet ligger nära shoppinggatan och alla andra attraktioner i Reykjaviks centrum. Hotellet har en stjärnranking på 4.

Norrsken

Island ProTravel bild

Norrskenet - Aurora Borealis - är ett spektakulärt naturfenomen som måste upplevas en gång i livet. Utflykten varar i ca 3-5 timmar. Den bästa tiden för att uppleva norrskenet är när det är absolut mörkast och kallast på natten. Under en stjärnklar vinternattt är detta fenomenet ett magiskt skådespel som du aldrig kommer att glömma.

På dagtid är det inte inkluderat några aktiviteter, men det finns många olika aktiviteter att delta på. Se alla våra utflykter från Reykjavik här

Tips - Beställ aktiviteterna på förhand

Prisförfrågan

I och runt Reykjavik finns det många spännande utflykter för hela familjen. Vi kan skräddarsy ett utflyktsprogram som passar för dig och din familj. Några av våra favoriter har vi listat upp längre ned. Vi rekommenderar på det starkaste att reservera dessa på förhand i högsäsongen, då ligger allt tillrätta för att ni skall få en oförglömlig vistelse på Island. Priserna på utflykter kan enbart garanteras vid beställning på förhand. Se alla våra utflykter här.

Reykjavik

Island ProTravel bild

Njut av en mysig dag i Reykjavik med trevliga cafébesøk och trendig shopping. Önskar du en spännande utflykt kan vi hjälpa dig med att beställa en tur med snöskoter, besök på historiska platser eller en tur tilll spektakulära naturupplevelser med varma källor och vattenfall. Möjligheterna är många och vi hjälper dig med både valet och reservationen.

Se tre utflykter som vi rekommenderar för denna turen längre ned. 

Hemresa

Island ProTravel bild

Helgen är över och det är dags att lämna Island för denna gången. Vi är säkra på att ni fått mersmak och vill komma tillbaks. 

Om ni inte hade tid att besöka Den Blå Lagunen på väg till Reykjavik på grund av sen ankomst, kan ni uppleva det varma mineralrika vattnet innan ni flyger hem.

Ni blir hämtade på hotellet och blir körda till Keflavik Flygplats.

Utflykter vi rekommenderar

Prisförfrågan

Den Gyllene Cirkeln

Island ProTravel bild

Den Gyllene Cirkeln tar dig med på en resa till de viktigaste och mest kända attraktionerna på Island. Denna turen startar med att ta dig till Geysir, där du kan se kokande vatten spruta 30 meter opp i luften. Gejsern är väldigt aktiv och har utbrott var 4-8 minut. Man får känna på naturens krafter på nära håll och det är väldigt imponerande. Vidare går turen till Gullfoss som är ett två-stegs vattenfall på 32 meter. Ett vattenfall på den här storleken måste upplevas! Avslutningsvis går turen till världens första parlament, Thingvellir. Byggnaden restes år 980 och är placerad på gränsen mellan Eurasia och Nordamerikas kontinentalplattor. Dessa plattor glider isär och det kan man tydligt se spår av. Det är väldigt imponerande och sätter saker och ting i perspektiv.

Läs mer om turen här.

Äventyr på Södra Island

Island ProTravel bild

Första stopp på turen är Seljalandsfossen, ett vackert vattenfall i förbluffande omgivningar. Vattenfallet är 60 meter högt och är man tillräckligt tuff, kan man å in bakom vattenfallet och komma ut på andra sidan. Nästa stopp är Skogafoss. Ett majestätiskt vattenfall på 60 meter, men den är mycket bredare och det rinner mycket mer vatten i älven. Vidare går turen till Skogar Folkmuseum som visar dig hur islänningarna levde förr i tiden. 

En heldagsresa som ger dig en väldigt bra inblick i naturen som man bara finner på Island.

Läs mer om turen här.

 

Sightseeing Reykjavik

Island ProTravel bild

Bli känd med Reykjavik på en 2,5 timmars guidad tur och se bland annat presidentbostaden Bessastadir, besök Hallgrimskirkja, Höfdi (Regan och Gorbachev möttes här år 1986) och mycket mer.

Lär mer om turen här

Behöver du en extra dag?

Om du önskar blir med på denna resan men tycker den blir lite för kort, så kan vi ordan så du reser till Island en dag tidigare eller att du blir kvar en dag längre. Vi hjälper dig så din tur blir så bra som möjligt. Se gärna igenom alla våra utflykter här.

Hotell Rumstyp Lågsäsong
Foss Hotel Reykjavik Enkelrum Från kr. 9,299,- Per person
Foss Hotel Reykjavik Dubbelrum Från kr. 6,599,- Per person
Skuggi Hotel Enkelrum Från kr. 6,599,- Per person
Skuggi Hotel Dubbelrum Från kr. 5,299,- Per person
22 Hill Hotel Enkelrum Från kr. 6,399,- Per person
22 Hill Hotel Dubbelrum Från kr. 5,099,- Per person

Högsäsong: 01.05.2017 - 31.09.2017 (31.12.2017 - 01.01.2018)
Lågsäsong: 01.10.2017 - 31.04.2018

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar. Beställningen går igenom när du har bekräftat offerten, men resedokument sänds inte till dig förrän betalningen är mottagen.

Priset inkluderar

  • Direktflyg med Icelandair till Island (+skatter och avgifter)
  • Övernattning 3 nätter på valt hotell i Reykjavik med frukost
  • Entré till Den Blå Lagunen
  • "Norrsken på havet"-utflykt
  • Transport till och från Reykjavik/Flygplats
  • Bordsreservationer

Inte inkluderat

  • Avbeställningsförsäkring
  • Utflykter annat än det som är specificerat
  • Anslutningsflyg