Säsong:
Hela året
Pris från:
5399,- Per person
Varighet:
2 nätter / 3 dagar
Avresa:
Varje dag!

WEEKEND I REYKJAVIK

Prisförfrågan

Ta en välförtjänad paus från vardagen och njut av en helg i den lilla storstaden Reykjavik. Med pulserande stadsliv, bra restauranger, ett spännande nattliv och spektakulära naturupplevelser ligger allt tillrätta för en oförglömlig helg. Islänningarna är modemedvetna, så gillar du shopping kan du se fram emot många bra butiker i staden. Ta en avslappnande dag i ett av många Spacenter i Reykjaviks centrum, eller gör ett besök på ett av alla de museum som finns. Vi erbjuder flera turer till fina och unika  naturpärlor. Klicka här om du vill se alla utflykter vi erbjuder. 

WEEKEND I REYKJAVIK

Resebeskrivning

Prisförfrågan

Ankomst

Island ProTravel bild

Ni flyger till Island från Arlanda eller Köpenhamn och landar på Keflavik flygplats utanför Reykjavik. På flygplatsen går det buss till Den Blå Lagunen och när ni ni blivit varma i kroppen efter ett härligt bad, går turen vidare till Reykjavik och hotellet ni skall bo på. 

När ni ankommer hotellet har ni resten av dagen till fri disposition och kan utforska stadens många pärlor. Reykjavik har bra shopping och du finner många produkter här som inte finns på andra ställen. Reykjavik är känd för många moderna och speciella caféer och barer. Det finns restauranger av alla slag och om du behöver hjälp till att välja, kan vi så klart hjälpa dig med det. 

3 olika prisklasser

22 Hill Hotel

Bara 100 meter från huvudgatan kan du övernatta i lugn och ro i behagliga och moderna rum med höghastighets WiFi. På morgonen kan du njuta av hotellets frukostbuffé. Rummen är utrustade med strykjärn, hårtork, TV, kaffe och te. På första våningen ligger The Potturinn och Pannan restaurang som serverar traditionell isländsk mat med en internationell touch. Lunch serveras också här. Receptionen är öppen dygnet runt och närmaste busshållsplats ligger 500 meter från hotellet.

Skuggi Hotell

Skuggi Hotell Reykjavik ligger 140 meter från Laugavegur (gågatan) i Reykjavik, 500 meter från Hallgrimskirkja och 1,5 kilometer från Harpa konserthus. I området finns det många barer och restauranger, i tillägg har hotellet en egen bar. Hotellet erbjuder parkering. Receptionen är öppen dygnet runt och erbjuder uthyrning av cykel. Hotellet har en stjärnranking på 3, men är väldigt modernt och nytt.

Foss Hotell Reykjavik

Detta stilfulla hotellet med 16 våningar, har fin utsikt över staden och havet. Fosshotel Reykjavik har många faciliteter som bland annat träningscenter, Concierge, bankomat, dygnet runt öppen reception mm. Alla rum har TV, Internet, modern interiör och safe. Hotellet ligger nära shoppinggatan och alla andra attraktioner i Reykjaviks centrum. Hotellet har en stjärnranking på 4.

Aktiviteter

Island ProTravel bild

Efter en kväll i Reykjavik är det dags för lite aktiviteter. Det finns många att välja bland med allt från helikopterturer till fjällvandring. Det finns också en hel del utbud av spa- och välmående i Reykjavik. Se gärna de olika utflykterna och aktiviteterna här. Nedanför kan du se tre aktiviteter som vi rekommenderar.

Hemresa

Island ProTravel bild

Helgen är över och det är dags att lämna Island för denna gången. Vi är säkra på att ni fått mersmak och vill komma tillbaks. 

Om ni inte hade tid att besöka Den Blå Lagunen på väg till Reykjavik på grund av sen ankomst, kan ni uppleva det varma mineralrika vattnet innan ni flyger hem.

Ni blir hämtade på hotellet och blir körda till Keflavik Flygplats.

Utflykter vi rekommenderar

Prisförfrågan

Den Gyllene Cirkeln

Island ProTravel bild

Den Gyllene Cirkeln tar dig med på en resa till de viktigaste och mest kända attraktionerna på Island. Denna turen startar med att ta dig till Geysir, där du kan se kokande vatten spruta 30 meter opp i luften. Gejsern är väldigt aktiv och har utbrott var 4-8 minut. Man får känna på naturens krafter på nära håll och det är väldigt imponerande. Vidare går turen till Gullfoss som är ett två-stegs vattenfall på 32 meter. Ett vattenfall på den här storleken måste upplevas! Avslutningsvis går turen till världens första parlament, Thingvellir. Byggnaden restes år 980 och är placerad på gränsen mellan Eurasia och Nordamerikas kontinentalplattor. Dessa plattor glider isär och det kan man tydligt se spår av. Det är väldigt imponerande och sätter saker och ting i perspektiv.

Läs mer om turen här.

Äventyr på södra Island

Island ProTravel bild

Första stopp på turen är Seljalandsfossen, ett vackert vattenfall i förbluffande omgivningar. Vattenfallet är 60 meter högt och är man tillräckligt tuff, kan man å in bakom vattenfallet och komma ut på andra sidan. Nästa stopp är Skogafoss. Ett majestätiskt vattenfall på 60 meter, men den är mycket bredare och det rinner mycket mer vatten i älven. Vidare går turen till Skogar Folkmuseum som visar dig hur islänningarna levde förr i tiden. 

En heldagsresa som ger dig en väldigt bra inblick i naturen som man bara finner på Island.

Läs mer om turen här.

Sightseeing i Reykjavik

Island ProTravel bild

Bli känd med Reykjavik på en 2,5 timmars guidad tur och se bland annat presidentbostaden Bessastadir, besök Hallgrimskirkja, Höfdi (Regan och Gorbachev möttes här år 1986) och mycket mer.

Lär mer om turen här

Behöver du ytterligare en dag?

Island ProTravel bild

Om du önskar blir med på denna resa men tycker den blir lite för kort, så kan vi ordan så du reser till Island en dag tidigare eller att du blir kvar en dag längre. Vi hjälper dig så din tur blir så bra som möjligt. Se gärna igenom alla våra utfykter här.

Pris per person

Hotell Rumstyp Högsäsong Lågsäsong
Foss Hotel Reykjavik Enkelrum Från kr. 9,699,- Per person Från kr. 8,199,- Per person
Foss Hotel Reykjavik Dubbelrum Från kr. 7,199,- Per person Från kr. 6,399,- Per person
Skuggi Hotel Enkelrum Från kr. 8,299,- Per person Från kr. 6,399,- Per person
Skuggi Hotel Dubbelrum Från kr. 6,699,- Per person Från kr. 5,499,- Per person
22 Hill Hotel Enkelrum Från kr. 7,299,- Per person Från kr. 6,199,- Per person
22 Hill Hotel Dubbelrum Från kr. 5,999,- Per person Från kr. 5,399,- Per person

Högsäsong: 01.05.2017 - 31.09.2017 (31.12.2017 - 01.01.2018)
Lågsäsong: 01.10.2017 - 31.04.2018

Sänd oss en oförpliktande prisförfrågan, så svarar vi dig inom 48 timmar. Beställningen går igenom när du har bekräftat offerten, men resedokument sänds inte till dig förrän betalningen är mottagen.

Priset inkluderar

  • Flygbiljetter från Stockholm eller Köpenhamn
  • Hotell med frukost
  • Den Blå Lagunen + entré och handdukar
  • Bordsreservation (utvalda restauranger)
  • Alla skatter och avgifter

Inte inkluderat

  • Lunch och Middag
  • Utflykter
  • Anknytningsflyg